Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Henrik: ‘Ze zet me voor gek’

Prins Henrik van Denemarken bekritiseert in een nieuw interview zijn vrouw, koningin Margrethe. Ze zou hem niet respecteren. Nu de hele wereld – en zeker zijn eigen land – over hem heen valt omdat hij weigert naast zijn vrouw te worden begraven, schakelt prins-gemaal Henrik nog een tandje bij. Hi...

Henrik: ‘Ze zet me voor gek’

Prins Henrik van Denemarken bekritiseert in een nieuw interview zijn vrouw, koningin Margrethe. Ze zou hem niet respecteren.

Nu de hele wereld – en zeker zijn eigen land – over hem heen valt omdat hij weigert naast zijn vrouw te worden begraven, schakelt prins-gemaal Henrik nog een tandje bij. Hij sprak zich in een interview met het tijdschrift Se og Hør kritisch uit over zijn echtgenote, met wie hij dit jaar vijftig jaar getrouwd is.

Verbolgen

De uiterst verbolgen prins – die de koningstitel wil, en niets minder – vertelde aan het blad: “Mijn vrouw geeft me niet het respect dat een normale echtgenote haar man dient te geven. “Ze zet me voor gek. Zij heeft besloten dat ze koningin wil zijn, en daar ben ik heel gelukkig mee. Maar als mens moet ze weten dat een man en vrouw in hun huwelijk gelijk dienen te zijn.”

Chagrijnig

Met zijn uitspraken cementeert de prins-gemaal zijn reputatie als meest chagrijnige royal ter wereld. En maakt hij direct de zomervakantie diep ongezellig: momenteel verblijft de prins volgens bronnen samen met zijn vrouw in hun chateau in Frankrijk. Nu maar hopen dat ze allebei een eigen vleugel hebben.