Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Harry wil geen koning zijn

In principe hoeft hij niet en neemt broer William de honneurs waar. Maar in een controversieel nieuw interview spreekt Harry negatief over het koningschap. “Is er iemand binnen de Royal Family die koning of koningin wil zijn? Ik geloof het niet.” Zo zegt prins Harry (32) deze week in een intervie...

Harry wil geen koning zijn

In principe hoeft hij niet en neemt broer William de honneurs waar. Maar in een controversieel nieuw interview spreekt Harry negatief over het koningschap.

“Is er iemand binnen de Royal Family die koning of koningin wil zijn? Ik geloof het niet.” Zo zegt prins Harry (32) deze week in een interview met het Amerikaanse magazine Newsweek. Een uitspraak waar ze binnen de paleismuren niet zo heel blij mee schijnen te zijn.

Achter de kist

“Ze doen het voor het algemeen belang van hun landgenoten”, zei de prins ook. Sommige van die landgenoten spreken er schande van, anderen begrijpen best waarom Harry het koningschap niet ziet zitten. Zeker gezien zijn moeilijke jeugd, waar hij ook over sprak in het openhartige interview.

“Mijn moeder was net overleden, en ik moest een heel eind achter haar kist aan lopen terwijl duizenden mensen om me heen naar me keken, en nog eens miljoenen meekeken op televisie”, onthulde de prins over zijn gevoelens tijdens de begrafenis van Diana, toen hij nog maar twaalf was. “Dat zou geen enkel kind hoeven doen. Ik kan me ook niet voorstellen dat het vandaag de dag nog zou gebeuren.”

Lees ook: Prins Harry bekent dat hij bijna een zenuwinzinking had na de dood van Diana

Een normale jeugd was het in elk geval geenszins. Een normaal leven als volwassene, is het volgens de prins ‘meer dan wij weten’. Zoals zijn moeder het graag gewild had. “Ik haal bijvoorbeeld mijn eigen boodschappen”, aldus Harry. “Dat zou ik ook gewoon blijven doen als ik wel koning zou worden. Soms maak ik me wel zorgen, of niemand me fotografeert. Maar ik wil een relatief normaal leven leiden. En als ik het geluk heb om kinderen te krijgen, moeten zij dat ook kunnen.”