Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Harry, Meghan en de 'achtervolging' in New York

Harry, Meghan en de 'achtervolging' in New York? Om koningin Elizabeth te citeren: 'Memories may vary.'

Harry Meghan NY 2023

Meghan, de hertogin van Sussex, kreeg dinsdagavond een prijs in New York. Volgens prins Harry kwamen Meghan, haar moeder Doria en hij bij vertrek in een 'bijna catastrofale' achtervolging terecht. Dat zijn woorden die meteen doen denken aan het dramatische auto-ongeluk wat zijn moeder prinses Diana het leven kostte.

"Deze meedogenloze achtervolging, die meer dan twee uur duurde, resulteerde in meerdere bijna-botsingen waarbij andere weggebruikers, waaronder voetgangers en twee politieagenten, betrokken waren," aldus de woordvoerder van Harry.

Dat klinkt buitengewoon naar na een mooie avond, alleen… hebben andere betrokken een minder dramatische kijk op het geheel. Nadat het statement als een lopend vuurtje rondging, meldde burgemeester Eric Adams dat hij zich niet kon voorstellen dat in New York, waar het notoir druk is en het verkeer vaak vaststaat, een achtervolging van twee uur mogelijk zou kunnen zijn.

Ook de politie kwam met een reactie:  

'Op dinsdagavond 16 mei heeft de NYPD het beveiligingsteam van de hertog en hertogin van Sussex geassisteerd,' aldus een statement. 'Er waren meerdere fotografen die hun vervoer uitdagend maakten. De hertog en hertogin van Sussex zijn echter op de plek van hun bestemming gearriveerd zonder botsingen, dagvaardingen, gewonden of arrestaties hieromtrent.'

.

Ook Backgrid, een van de grootste fotopersbureaus, gespecialiseerd in paparazzibeelden, kwam met een statement.

.

De taxichauffeur die hen reed, bleef nogal kalm onder alle commotie.

Je kunt je bovendien afvragen waarom Harry, Meghan en Doria, die vertrokken in een geblindeerde auto met beveiliging, na een tussenstop op een politiebureau overstapten in een taxi waarin iedereen hen kon zien zitten (zonder veiligheidsgordels om).

Een uur en een kwartier rondrijden om hun bestemming geheim te houden komt nogal omslachtig over. Harry heeft het een en ander gefilmd, vermoedelijk om bewijsmateriaal te verzamelen voor een mogelijke rechtszaak dan wel een nieuwe documentaire. Het kan hoe dan ook geen leuk einde van de avond voor hen zijn geweest, maar 'bijna catastrofaal'?

En tenslotte nog deze tijdlijn:

.

'Recollections may vary,' zei koningin Elizabeth al.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Getty Images