Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

‘Harry en Meghan welkom op het balkon van Buckingham Palace’

De Sussex’jes zijn uitgenodigd voor Trooping The Colour. Ondanks veel oud zeer, controversiële interviews, over en weer lekken en hier en daar een rechtszaak lijkt Buckingham Palace de hertog en hertogin van Sussex een elegante handreiking te willen doen. Trooping The Colour, 2018 Volgens de norm...

‘Harry en Meghan welkom op het balkon van Buckingham Palace’

De Sussex’jes zijn uitgenodigd voor Trooping The Colour.

Ondanks veel oud zeer, controversiële interviews, over en weer lekken en hier en daar een rechtszaak lijkt Buckingham Palace de hertog en hertogin van Sussex een elegante handreiking te willen doen.

Trooping The Colour, 2018

Volgens de normaal gesproken uitstekend geïnformeerde Telegraph zijn prins Harry en zijn vrouw Meghan uitgenodigd om de Platinum Jubilee van koningin Elizabeth mee te vieren. Omdat ze geen lid meer zijn van het Koninklijk Huis en geen formele rol meer hebben, zal Harry niet in uniform mee kunnen rijden. Wel zijn ze welkom bij de dankdienst in St Paul’s Cathedral en bij het traditionele wuifmoment en de fly-over op het balkon van Buckingham Palace de dag daarvoor.   

Het is een strategische zet vanuit het Britse koningshuis, nu de Queen (donderdag wordt ze 96) steeds brozer oogt. Ze heeft rugklachten en is aanzienlijk minder mobiel aan het worden. Om die reden laat ze steeds meer officiële zaken aan Charles en William over en is ze eigenlijk alleen nog per scherm te zien.

Men hoopt dat ze voor haar Jubilee in ieder geval een koetsrit kan maken en op 2 juni bij Trooping The Colour op het balkon zal kunnen verschijnen, te midden van haar familie. Het zou een doorstart zijn na twee stille pandemische jaren en royals zijn nu eenmaal dol op continuïteit. En tegelijk zou het een statement kunnen zijn, dat de Sussex’jes toch nog echt bij de familie horen. En dat is voor de monarchie in het algemeen en haar opvolger in het bijzonder toch beter dan hoe het sinds de Sussexit in 2020 is gegaan.

Trooping The Colour, 2018

Het vraagt van beide partijen water bij de wijn doen. Harry zal zich moeten schikken in de beveiliging die er voor hem beschikbaar is. En Charles en William zullen over hun wrok over het Oprah-interview heen moeten stappen om de matriarch van de Windsors haar momentje te gunnen. Als iedereen zich dat nu voor ogen houdt voor de vrouw die zonder klagen of zeuren al 70 jaar haar leven in dienst van haar ambt heeft gesteld dan moet dat toch lukken. Aftellen en afwachten, maar.

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in