Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Harry en Meghan verhuizen naar Adelaide Cottage

Volgens Britse media trekken Harry en Meghan zeer binnenkort in hun  romantische nieuwe huis: Adelaide Cottage. Ze kregen het huis als huwelijkscadeau van Koningin Elizabeth. Volgens bronnen werd het stel meteen verliefd tijdens een bezichtiging aan het 19e eeuwse landhuis op het landgoed van Win...

Harry en Meghan verhuizen naar Adelaide Cottage

Volgens Britse media trekken Harry en Meghan zeer binnenkort in hun  romantische nieuwe huis: Adelaide Cottage. Ze kregen het huis als huwelijkscadeau van Koningin Elizabeth.

Volgens bronnen werd het stel meteen verliefd tijdens een bezichtiging aan het 19e eeuwse landhuis op het landgoed van Windsor Castle. 

Het werd gebouwd in 1831 voor koningin Adelaide, de echtgenote van koning William IV. 

De beroemdste bewoner was captain Peter Townsend, ere-stalmeester van koning George VI. In 1945 trok hij met zijn vrouw Rosie in het landhuis.

Romance

Toen het paar in 1952 was gescheiden, bloeide er een romance op tussen hem en prinses Margaret, zus van Elizabeth, die haar vader had opgevolgd als koningin.

Omdat toentertijd de Britse regering een huwelijk van een prinses met een gescheiden man niet toestond, werd een toevlucht genomen tot een clausule in de wet waardoor een huwelijk wel mogelijk zou zijn vanaf de 25e verjaardag van de prinses.

Zover kwam het echter niet. In 1955 zag Margaret af van haar voornemen om te trouwen met Townsend.

Bron en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.