Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Harry en Meghan noemen hun kinderen nu tóch prins en prinses

‘Prinses Lilibet is gedoopt.’

Harry Meghan

Het blijft moeilijk, de kwestie Harry en Meghan. Want zo graag als ze onder het juk van hun royalbestaan uit wilden, zo moeilijk lijken ze het te vinden om echt de banden te verbreken.

Afgelopen vrijdag werd hun dochtertje Lilibet (bijna 2) gedoopt en deden de Sussexes een persbericht uit: “We bevestigen dat prinses Lilibet Diana vrijdag gedoopt is door de aartsbisschop van Los Angeles, John Taylor.”

Op zich niets geks aan, ze hebben bovendien geen mediacircus gemaakt van de doop zelf. Maar het is wél de eerste keer dat Harry en Meghan duidelijk maken dat ze de prinsentitels voor hun kinderen gaan gebruiken.

Duke and Duchess of Sussex

En dat zo vlak na het nieuws dat ze hun huis in het Verenigd Koninkrijk, Frogmore Cottage, definitief moeten verlaten.

Het is eigenlijk hetzelfde ping-pong potje dat Harry en Meghan steeds lijken te spelen met het koninklijk huis: doen jullie ons dit aan, dan pakken we jullie als volgt terug.

De regels rondom de titels van de kinderen van Harry en Meghan zijn ingewikkeld. Toen ze geboren werden, stonden ze te laag in de lijn der troonopvolging om prins en prinses te worden. Toen hun opa koning werd, veranderde dat.

Getty Images

Maar op de site van Buckingham Palace bleven ze gewoon staan als ‘master’ en ‘miss’ de afgelopen zes maanden. Het paleis heeft nu aangegeven dat ze de site gaan aanpassen met de titels.

Niet omdat Charles dat nou zo graag wil (hij pleit juist al jaren voor een kleinere monarchie met minder titels), maar omdat Meghan en Harry ervoor hebben gekozen nu naar de buitenwereld toe duidelijk te maken dat ze de titels van hun kinderen toch gaan gebruiken.

Volgens insiders willen Harry en Meghan dat hun kinderen later zelf kunnen beslissen of ze hun titels wel of niet gaan gebruiken. Ze worden alleen gebruikt in formele setting, zoals bij dit soort aankondigingen.

Netflix

De kinderen zullen nooit een Koninklijke Hoogheid worden, omdat hun ouders die titel hebben opgegeven.

Op zich moeten ze dus zelf weten of ze hun kinderen als prins en prinses aanduiden, maar je kunt je natuurlijk afvragen waarom Harry en Meghan hier voor kiezen, als twee mensen die helemaal niets meer met het instituut lijken te hebben.

Een bron nabij het stel klikte tegen People Magazine ook nog even over de doopplechtigheid zelf, om maar duidelijk te maken dat Charles, Camilla, William en Kate uitgenodigd waren voor de doop maar kozen niet te komen.

Dat er nu ineens met ‘prinses’ wordt gestrooid, zou daar zomaar een reactie op kunnen zijn.

Hollands Diep

Tijdens de promotie van zijn boek Spare zei Harry over zijn familie: “Ik wil een familie, geen instituut. Natuurlijk wil ik dat onze kinderen een relatie krijgen met mijn familieleden.”

Maar of dit nou de beste manier is…

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Netflix