Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Harry en Meghan hebben ook in Montecito problemen met hun personeel

Oh dear, zijn de Sussex'jes echt zo moeilijk om voor te werken? Stafleden van Kensington Palace getuigden eerder al van een moeilijke werkrelatie met de hertog en hertogin van Sussex. Prins Harry (37) en hertogin Meghan (40) stonden bekend als wispelturig en veeleisend, het woord 'bully' viel vee...

Harry en Meghan hebben ook in Montecito problemen met hun personeel

Oh dear, zijn de Sussex'jes echt zo moeilijk om voor te werken?

Stafleden van Kensington Palace getuigden eerder al van een moeilijke werkrelatie met de hertog en hertogin van Sussex. Prins Harry (37) en hertogin Meghan (40) stonden bekend als wispelturig en veeleisend, het woord 'bully' viel veelvuldig en er werd zelfs een officiële klacht ingediend en een intern onderzoek gestart, omdat wel erg veel personeelsleden vertrokken, soms in tranen.

Aanklacht in Engeland ingetrokken

De rechtszaak die het paleispersoneel had aangespannen tegen Dirty Harry en Duchess Difficult zoals ze in de wandelgangen werden genoemd, ging vorig jaar van tafel, vanwege gebrek aan bewijs.

Verslag uit Amerika wijst er echter op dat het personeel van het paleis niet heeft overdreven wat betreft de omgang van de Sussex'jes met hun personeel.   

Langer dan drie maanden houdt men het gemiddeld niet vol.  "De meeste mensen geven er na die periode de brui aan", zegt een ex-medewerker aan het Amerikaanse blad Star. "Ze zijn dan ook ware nachtmerries om voor te werken." 

Meghan is een perfectionist 

Iedereen sidderde als Meghan thuis was, zeggen verschillende insiders in Star. "Harry was vooral lui en weigerde om de simpelste taken zelf te doen. Maar het was duidelijk Meghan die de broek aanhad in huis. Zij bepaalde de regels, en die waren echt bizar.

'Zelfs oogcontact maken was verboden'

Zo wilde ze alle kopjes in de kast op een bepaald aantal centimeters van elkaar, én gerangschikt op kleur. Als er iets in die volgorde niet klopte, dan kregen we een fikse uitbrander. Een gesprek met haar aangaan was geen optie, want wij mochten hen nooit als eerste aanspreken. Zelfs oogcontact maken was verboden. Ze kwamen alleen naar ons toe als ze iets nodig hadden, verder waren we lucht voor hen."

Lief voor de bühne

"Ze doen zich in de media en voor de buitenwereld voor als een sympathiek stel, maar ze zijn alleen aardig tegen mensen met status," aldus een ex-personeelslid. "Tegen hun personeel zijn ze ronduit onbeschoft. Ik durf zeggen dat zij de ergste mensen ter wereld zijn om voor te werken. Voor geen miljoen dollar zou ik teruggaan naar die job, dat is het niet waard. Ik ben trouwens uit eigen beweging vertrokken." 

Eén foutje en je kunt gaan 

De huisregels waren extra streng voor vrouwen: "Wij moesten altijd een lange broek en platte schoenen dragen, want Meghan wilde niet dat Harry naar de blote benen van een andere vrouw keek. Heel bizar allemaal. Als je de regels overtrad, kon je meteen opstappen. Geen herkansingen of uitzonderingen. Eén van mijn ex-collega's werd ooit ontslagen omdat ze een tikfoutje in het to do-lijstje van Harry had laten staan. Ze is in tranen vertrokken." Bovendien zou de vrouw des huizes haar personeel graag klein houden: "Ze stelt constant hele moeilijke vragen, alsof ze onze intelligentie wil testen."

Dirty Harry spoelt niet door 

Harry kreeg al snel het bijnaampje 'Dirty Harry' van zijn schoonmaaksters. "Hij liet alles rondslingeren", knikt één van zijn voormalige kamermeisjes. "De meest banale dingen deed hij niet zelf: het toilet doorspoelen, bijvoorbeeld. Dat vergat hij altijd. Zijn gebruikte onderbroeken lagen op de grond. En hij liet altijd overal in huis borden met half-opgegeten voedselresten staan. Het is goed dat ze personeel hebben om op te ruimen, want Meghan is erg gesteld op een net huis. Ze is een echte neat freak, zoals ze zeggen. Op het neurotische af.  Zonder personeel zou zij niet met Harry kunnen samenleven, ze zouden constant ruzie hebben." 

Nieuwe mensen vinden is lastig

De zoektocht naar nieuw personeel verloopt nooit makkelijk, door een - overigens niet zo vreemde - antecedentenonderzoek. "Het is altijd een hele klus. Ze trekken de achtergrond van elke werknemer wel héél grondig na. Ze stelden ons vragen over onze scholing, maar ook over onze familie, onze woonplaats en bezittingen, wat we in onze vrije tijd deden en ze wilden zelfs weten waar we ons geld aan uitgaven. Had je een creditcard te veel naar hun mening, dan kreeg je de job niet."

Harry op Nederlandse les!

Is er ook nog iets aardigs te vermelden over de Sussex'jes? Jazeker, in aanloop naar de Invictus Games in Den Haag probeert Harry een paar woordjes Nederlands te leren. 

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in