Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Harry en Meghan: gedoe om baby Lilibet

Hoe een babynaam tot een rechtszaak kan leiden... Het is de Sussexes niet gegund om iets zonder ophef te doen. Dus werd ook de aankondiging van de geboorte van dochter Lilibet Diana een dingetje. De naam verwijst naar de koosnaam van Queen Elizabeth én natuurlijk naar Harry's moeder Diana. En dat...

Harry en Meghan: gedoe om baby Lilibet

Hoe een babynaam tot een rechtszaak kan leiden...

Het is de Sussexes niet gegund om iets zonder ophef te doen. Dus werd ook de aankondiging van de geboorte van dochter Lilibet Diana een dingetje.

De naam verwijst naar de koosnaam van Queen Elizabeth én natuurlijk naar Harry's moeder Diana. En dat valt niet bij iedereen even goed, nadat Harry en Meghan zich toch zeer kritisch hebben uitgelaten over het koningshuis waar ze hun bloedje nu zo uitvoerig naar vernoemen.

Olijftak?

Het zorgde, zeker in de Britse pers, voor ophef. De een ziet het als een olijftak, de ander zeker niet. Zo vonden veel Britten het een aanfluiting dat het stel hun kindje ogenschijnlijk zo koppelt aan de royal banden. En kwam ook onderstaande tekening de wereld in, waarop gesteld wordt dat Baby Sussex een soort van sponsorkindje is.

Maar het zijn niet alleen de tabloids die met Lilibet aan de haal zijn gegaan. Ook de good old BBC plaatste een artikel waarin werd betwist dat Harry, zoals hij wel liet weten, eerst met zijn oma zou hebben overlegd of hij zijn dochtertje naar haar mocht vernoemen.

Juridische stappen

En dat doet Harry duidelijk pijn. Hij heeft volgens bronnen nu zelfs een juridische brief aan de BBC gestuurd om deze beschuldiging terug te nemen.

Harry en Meghan zeggen dat de koningin het eerste familielid was dat ze gebeld hebben. “Tijdens dat gesprek deelde Harry hun hoop om hun dochter Lilibet te noemen”, aldus hun woordvoerder. “Als de Queen dit niet zou willen, dan zouden ze de naam niet gebruikt hebben.” 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in