Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Harry en Meghan breken met PR-firma, gaan het nu zelf doen

En dat is helemaal geen slecht idee van de Sussex'jes. Als de afgelopen jaren iets duidelijk hebben gemaakt, is het wel dat de wereld van de celebs niet te vergelijken is met die van de royals. Nu het niet heel lekker gaat met het merk Sussex, hebben Harry en Meghan besloten de samenwerking te ve...

Harry en Meghan breken met PR-firma, gaan het nu zelf doen

En dat is helemaal geen slecht idee van de Sussex'jes.

Als de afgelopen jaren iets duidelijk hebben gemaakt, is het wel dat de wereld van de celebs niet te vergelijken is met die van de royals. Nu het niet heel lekker gaat met het merk Sussex, hebben Harry en Meghan besloten de samenwerking te verbreken met Sunshine Sachs, de PR firma die Meghan al vertegenwoordigde toen ze nog acteerde.

Het is een opmerkelijke zet, want vooral medewerker Keleigh Thomas Morgan heeft veel voor hen voor elkaar gekregen. Zij zorgde er bijvoorbeeld voor dat de verhuizing naar de Verenigde Staten vlot verliep. "En ze speelde hen al haar invloedrijke contacten uit haar adresboek door", zo zegt een insider tegen ‘Mirror’. "Ze heeft hen enorm geholpen om een huis te vinden én om deals te sluiten met grote bedrijven zoals Netflix en Spotify. Deals die ze nodig hadden om rond te komen, gezien het feit dat ze nu geen geld meer krijgen van de monarchie."

Wat Sunshine Sachs niet is gelukt, is van het stel een paar populaire global leaders in de stijl van de Obama's te maken. Dat ligt voor een groot deel aan Harry en Meghan zelf: ze zijn niet bijster productief, ze staan niet erg open voor adviezen en ze zijn niet bepaald makkelijk om mee samen te werken, afgaand op de verhalen van ex-stafleden.

Gezien het feit dat het PR bureau niet gratis werkt, is hun PR in eigen hand nemen en via hun eigen stichting Archewell laten lopen niet eens zo'n gek idee. Het spaart in de eerste plaats kosten. Meghan is bloemrijk en slaapverwekkend verantwoord, maar bewees eerder met haar blog The Tig aardig overweg te kunnen met woorden - als ze het wat persoonlijker aanpakt, kan ze een grotere influencer worden dan Kim Kardashian. En aangezien ze het toch allemaal beter weten, kan dit een manier zijn om de 'controle over hun verhaal' terug te krijgen.

Geen overbodige luxe, met de memoires van Harry die binnenkort uitkomen en de golf aan biografieën over de Windsors, waarin Harry noch Meghan erg positief uit de verf komt. Nu koningin Elizabeth er niet meer is, hebben de Sussex'jes nog meer ingeleverd aan relevantie (en laten we eerlijk zijn: het weerzien met de familie was geen feestje der verzoening). Door zelf hun koers te gaan bepalen, kunnen ze bewijzen dat ze hun plannen toch kunnen waarmaken, op eigen kracht en daar was het hen altijd al om te doen.  

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in