Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Harry: 'Dit heeft haar zoveel pijn gedaan'

Prins Harry en Meghan Markle klagen de Britse krant The Mail on Sunday aan en laten via een unieke verklaring van zich horen over hoe Meghan behandeld wordt door de Britse roddelpers. "Ik wil niet dat de geschiedenis zich gaat herhalen." "We zijn een rechtszaak gestart tegen The Mail on Sunday na...

Harry: 'Dit heeft haar zoveel pijn gedaan'

Prins Harry en Meghan Markle klagen de Britse krant The Mail on Sunday aan en laten via een unieke verklaring van zich horen over hoe Meghan behandeld wordt door de Britse roddelpers. "Ik wil niet dat de geschiedenis zich gaat herhalen."

"We zijn een rechtszaak gestart tegen The Mail on Sunday naar aanleiding van de opdringerige en onwettige publicatie van een privébrief die de Duchess of Sussex heeft geschreven en die gepubliceerd is als onderdeel van een campagne van deze partij om valse informatie en denigrerende verhalen over Meghan en haar man te publiceren", zo laat een woordvoerder weten.

Brief

Het gaat om publicatie van een brief die Meghan aan haar vader schreef, met wie ze een moeilijke band heeft. Haar vader zou de brief hebben gedeeld met de krant, waar ze de zaak willen aanvechten. Maar Harry en Meghan zien de brief als onderdeel van een veel groter probleem, liet Harry weten in een uitgebreide verklaring aan de pers en hun fans (die je in zijn geheel hier kunt lezen).

"Mijn vrouw is slachtoffer geworden van de Britse boulevardpers die campagnes start tegen individuen zonder na te denken over de gevolgen. Ze hebben een meedogenloze campagne tegen haar gestart die het laatste jaar compleet uit de hand is gelopen, tijdens haar zwangerschap en terwijl wij probeerden ons zoontje op te voeden."

Net als bij Diana

Dat doet Harry extra pijn omdat het hem herinnert aan de manier waarop er geschreven werd over zijn moeder, schrijft hij ook. "Het is mijn grootste angst dat de geschiedenis zich zal herhalen. Ik heb met eigen ogen gezien wat er gebeurt als iemand van wie ik houd zich wordt toegeëigend door anderen, totdat ze niet meer behandeld of gezien worden als een echt persoon. Ik heb mijn moeder verloren, en zie mijn vrouw nu slachtoffer worden van dezelfde krachten."

Dat de rechtszaak juist nou wordt aangegaan, heeft mede te maken met de manier waarop er momenteel over Meghan wordt bericht, nu ze samen met de prins door Afrika reist. Harry: "De positieve berichtgeving van dezelfde publicatie deze week laat de dubbele standaard zien. Meghan is de afgelopen negen maanden bijna dagelijks heel slecht neergezet, en ze hebben leugen na leugen over haar verzonnen omdat ze door haar zwangerschapsverlof niet zichtbaar was."

Pijnlijk

Harry staat vierkant achter zijn vrouw, laat hij met de verklaring zien. "Ze is nog dezelfde vrouw als een jaar geleden, toen we trouwden. En ze is dezelfde vrouw die jullie zien tijdens onze tour door Afrika. Ze heeft altijd haar hoofd hoog gehouden, maar ik kan niet in woorden vatten hoe pijnlijk het is geweest."

Vandaag (woensdag) meldden Meghan en Harry zich in Johannesburg voor de laatste dag van hun royal tour. Ze gaan op bezoek bij jongeren en ondernemers, en hebben een ontmoeting met Graça Machel op de planning staan, de weduwe van Nelson Mandela. Vanavond vliegen ze weer naar Londen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in