/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2Fnouveau2024%2F9%2F1%2F223306619.jpg)
Zo maak je een Up The Lagan in a Bubble!
Er werd gisteren door de prins en prinses van Wales geestdriftig geshaked tijdens een bezoek aan Belfast, maar welke cocktail mixten ze nu eigenlijk?
/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2Fnouveau2024%2F2%2F2%2F223306622.jpg)
Het was een Up The Lagan in a Bubble. De naam is een ode aan de rivier die door de stad stroomt, 'up the lagan' wil zoveel zeggen als 'ik ben niet van gisteren'.
/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2Fnouveau2024%2F8%2F1%2F223306618.jpg)
Je maakt 'm van gelijke delen gin, sherry en Japanse pruimenlikeur (Umeshu), denk aan een half shotjesglas van elk. Dan aanvullen met koude witte thee en een scheutje fruitsiroop.
/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2Fnouveau2024%2F1%2F2%2F223306621.jpg)
Dit schaken met ijs en zeven in een glas.
/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2Fnouveau2024%2F6%2F1%2F223306616.jpg)
Vervolgens 'bobas' toevoegen, dat zijn de tapioca-parels in Taiwanese Bubble Tea. Die voegen aan de smaak weinig toe, het is meer voor de beleving. William had het er maar druk mee.
/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2Fnouveau2024%2F0%2F2%2F223306620.jpg)
Serveren met munt – cheers!
Foto's (c) Getty Images
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in