Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy 85 prinses Beatrix: Nederland heeft eindelijk een driegeneratieportret!

Een primeur voor de verjaardag van prinses Beatrix.

WA Beatrix Amalia

Happy birthday to her en een cadeautje voor ons: prinses Beatrix blaast vandaag 85 kaarsjes uit en viert dat met nieuwe portretfoto’s. Niet alleen van zichzelf, maar mét Willem-Alexander en Amalia.

Dat betekent niet alleen drie nieuwe portretten in één, maar ook een primeur op Nederlandse bodem. Waar de generatieportretten bij andere koninklijke huizen al jaren helemaal een ding zijn, kregen wij nog nooit zo’n officieel momentje met drie generaties koningin, koning en kroonprinses.

Natuurlijk gingen Willem-Alexander, Amalia en Beatrix wel eens samen op de foto in bijvoorbeeld Lech, maar nog nooit zó serieus. En een echt mooie, geposeerde foto van oma en kleindochter samen hadden we eigenlijk ook nog niet.

De foto’s zijn in december 2022 gemaakt op Paleis Noordeinde door kunstfotograaf Gemmy Woud-Binnendijk die all about the light is.

En hoewel het van ons heus een stukje kleurrijker had gemogen (wel leuk dat Beatrix van haar signature blauw naar groen is getransformeerd!) mogen we toch wel spreken van historische foto’s met een prachtig chique uitstraling.

Waarop het toch vooral de jonge prinses is die de show steelt, want in zwart kenden we haar eigenlijk nog niet en dat haar is echt niet te versmaden.

Wel vermoeden we dat ze de naaldhakken die middag had thuis gelaten om niet té ver boven haar grootmoedertje uit te torenen.

Ze zijn niet bij de verjaardag van de prinses vandaag, maar op deze manier zijn WA en Amalia er alsnog een beetje bij.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in