Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Haakon en Mette-Marit: twintig jaar getrouwd

Toen een stralend koppel, nu een stralend koppel. Het was 25 augustus 2001. Locatie: de Dom van Oslo. Mette-Marit Tjessem Høiby huilde een uur lang. Op die dag, vandaag precies twintig jaar geleden, trouwde het burgermeisje met haar prins. De bruiloft van kroonprins Haakon van Noorwegen met zijn ...

Haakon en Mette-Marit: twintig jaar getrouwd

Toen een stralend koppel, nu een stralend koppel.

Het was 25 augustus 2001. Locatie: de Dom van Oslo. Mette-Marit Tjessem Høiby huilde een uur lang. Op die dag, vandaag precies twintig jaar geleden, trouwde het burgermeisje met haar prins.

De bruiloft van kroonprins Haakon van Noorwegen met zijn Mette-Marit was er eentje om in te lijsten. 'Onconventioneel', werd hun grote dag ook wel genoemd. Vooral door de achtergrond van de bruid, en haar eigen Cinderella-story.

Mette-Marit keerde de prins twee jaar voor hun jawoord kennen via gedeelde vrienden. De voormalig serveerster met een zoon van vier uit een eerdere relatie, met een ex die veroordeeld was voor drugsbezit en een vader die met een stripper hertrouwde. En dan was er haar eigen 'feestverleden' nog. Het was niet wat alle Noren zich erbij voorgesteld hadden.

Overigens kregen de twee vanuit het koningshuis géén tegenstand. Gevolg van het gevecht dat Haakons vader Harald zelf ooit moest leveren om te mogen trouwen met zijn burgermeisje Sonja, wellicht.

Maar zoals dat gaat met dat soort dingen, heelt tijd alle wonden. Twintig jaar na hun royal wedding is Mette-Marit uitgegroeid tot een populaire royal, eentje die naast zoon Marius nog twee kinderen kreeg, prinses Ingrid Alexandra (17) en prins Sverre Magnus (15). En die altijd vierkant achter haar man is blijven staan, een man met wie ze nog steeds de nodige vonken lijkt te hebben.

Hun geplande jubileumfeestje gaat vandaag niet door, omdat dochter Ingrid Alexandra COVID heeft opgelopen.

Maar wij weten zeker dat ze het thuis wel fijn zullen vieren. Dit kiekje deelden ze zelf: twintig jaar om trots op te zijn.

Beeld: Kongehuset.no, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in