Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Grootmeesteres van Beatrix te zien in museum Van Loon

Museum Van Loon in Amsterdam voegt een geschilderd portret van Martine van Loon-Labouchère toe aan de collectie. Zij was jarenlang grootmeesteres van (toen nog koningin) Beatrix. Het portret is gemaakt door Nederlandse portrettist Sam Drukker ter gelegenheid van haar tachtigste verjaardag. Ze ont...

Grootmeesteres van Beatrix te zien in museum Van Loon
van Loon

Museum Van Loon in Amsterdam voegt een geschilderd portret van Martine van Loon-Labouchère toe aan de collectie. Zij was jarenlang grootmeesteres van (toen nog koningin) Beatrix. Het portret is gemaakt door Nederlandse portrettist Sam Drukker ter gelegenheid van haar tachtigste verjaardag. Ze onthulde het portret donderdag zelf, samen met de kunstenaar.

Het schilderij is toegevoegd aan de portretcollectie van Museum Van Loon, die bestaat uit ruim 150 portretten. Het portret werd onthuld in de Blauwe Salon. Op dit moment is het werk te zien naast het portret dat Hans Bayens schilderde van professor jonkheer Maurits van Loon (1923-2006).

De feestelijke onthulling maakt onderdeel uit van 'Het Weekend van het Portret'. In Loods 6 zullen op 28, 29 en 30 oktober maar liefst 108 hedendaagse portretten worden tentoongesteld. Het doel van de stichting en van dit weekend is deze kunstvorm te stimuleren in Nederland. Dit weekend is ook de start van de competitie voor de Nederlandse Portretprijs.

Tevens was het portret een goed cadeau, omdat het geslacht van Loon viert dat het 600 jaar geleden (in 1416) is dat de naam voor het eerst werd vermeld. Het huis aan de Keizersgracht is in 1672 ontworpen door de architect Adriaen Dortsman. De familie stelt haar huis al jaren open voor publiek. Er zijn ook meubilair, zilverwerk en porselein uit verschillende eeuwen te zien en een tuin in de stijl van de 17e eeuw.

De expositie is vanaf 20 oktober te zien in Museum van Loon te Amsterdam. Koop hier je kaarten.

Bewaren