Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Gravin Sophie als eerste Britse royal in Congo

'Elk verhaal dat mij wordt verteld, duwt me vooruit.'   Het is jammer dat het werk van Sophie, de gravin van Wessex, soms wat onderbelicht blijft binnen The Royal Family, want ze doet veel en het zijn niet altijd even makkelijke onderwerpen. "Your presence is a strong message to the victims: you ...

Gravin Sophie als eerste Britse royal in Congo

'Elk verhaal dat mij wordt verteld, duwt me vooruit.'  

Het is jammer dat het werk van Sophie, de gravin van Wessex, soms wat onderbelicht blijft binnen The Royal Family, want ze doet veel en het zijn niet altijd even makkelijke onderwerpen.

Momenteel is ze, als eerste lid van de Britse koninklijke familie ooit, op verzoek van Buitenlandse Zaken in de Democratische Republiek Congo. De reis is gericht op het aanpakken van de immense impact van seksueel en gendergerelateerd geweld tijdens oorlogen.

Sophie met Jeannette Bayisenge, de Congolese minister van Gender & Family 

Ze wil de overlevenden een warm hart toedragen en het stigma waarmee ze vaak worden geconfronteerd doorbreken. Vorig jaar zei de gravin nog: “Elk verhaal dat mij wordt verteld, duwt me vooruit. Ik voel me verplicht om mensen ervan bewust te maken dat dit gebeurt. Het is hun verhaal om te vertellen en ik steun hen.”

Sophies bezoek vindt plaats in de aanloop naar het International Preventing Sexual Violence in Conflict Initiative Conference, die volgende maand in Londen wordt gehouden en wordt georganiseerd door de Britse regering.

Het bezoek van de gravin werd maanden voor de dood van koningin Elizabeth gepland. Het paleis verzekert dan ook dat haar beveiliging extra streng zal zijn. Hier plantte Sophie een boomp(je) en kreeg ze een plaque met de Congolese naam die ze van vertegenwoordigers van de Pole Pole Foundation kreeg: Umoja Mama Louise (samengesteld op basis van haar oudste kind, lady Louise)

Congo kende in zijn geschiedenis al heel wat burgeroorlogen, wat ook wel eens de Afrikaanse wereldoorlog wordt genoemd. In totaal lieten ongeveer zes miljoen mensen het leven door de conflicten, ziektes of ondervoeding.

Foto (c) The Royal Family, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in