Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Gevecht om de troon in Roemenië

Sinds het overlijden van de koning wordt er volop geruzied in Roemenië: ze zijn het niet eens over wie de troon mag bestijgen. Ook al bestaat die niet meer echt. Het land heeft een verbannen koning, een prinses die het hart brak van een toekomstige Britse premier (Gordon Brown), een royal die haa...

Gevecht om de troon in Roemenië

Sinds het overlijden van de koning wordt er volop geruzied in Roemenië: ze zijn het niet eens over wie de troon mag bestijgen. Ook al bestaat die niet meer echt.

Het land heeft een verbannen koning, een prinses die het hart brak van een toekomstige Britse premier (Gordon Brown), een royal die haar titel verloor omdat ze betrokken raakte bij een hanenvechtschandaal (ja, echt) en een knappe prins die een buitenechtelijk kind zou hebben. Jawel: de royal-geschiedenis van Roemenië leest als Game of Thrones.

Geschrapt

Centraal in de ruzie om de troon staat prins Nicholas (32), die in 2015 door zijn opa de koning – die onlangs overleed – van de lijst met troonopvolgers werd geschrapt. Dit omdat hij een kind zou hebben verwekt bij een vrouw met wie hij niet getrouwd was. Dat vond de koning niet getuigen van 'goede normen en waarden'. Hij haalde Nicholas en ook zijn moeder - zijn eigen dochter Elena - uit de successie.

Nicholas met zijn opa in betere tijden.

Populariteitsstrijd

Evengoed is de prins hartstikke populair bij zijn landgenoten, zeker nu hij verloofd is met de mooie Alina-Marie Binder. Momenteel heeft het koninklijk huis van Roemenië geen officiële rol in het land, maar er schijnt een roep te zijn om weer terug te keren naar een monarchie. Als dat gebeurt, kan huidige ‘koningin’ Margareta er donder op zeggen dat prins Nicholas een gooi doet naar de titel. Hij heeft in het verleden al eens aangegeven wel oren te hebben naar de rol.

Westeros is er niets bij.

Nicholas en zijn Alina op een bruiloft. Ze worden in Roemenië gezien als het antwoord op Meghan en Harry.