Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Fotoserie: Willem-Alexander en Máxima openen de Koningsspelen in Veghel

Op basisschool De Vijfmaster in Veghel (Noord-Brabant) hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima vanmorgen het startsein gegeven voor de Koningsspelen. Een éxtra feestelijke editie, omdat de koning dit jaar zijn vijftigste verjaardag viert. Lees ookDeze bekende Nederlanders zijn bevriend ...

Fotoserie: Willem-Alexander en Máxima openen de Koningsspelen in Veghel

Op basisschool De Vijfmaster in Veghel (Noord-Brabant) hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima vanmorgen het startsein gegeven voor de Koningsspelen. Een éxtra feestelijke editie, omdat de koning dit jaar zijn vijftigste verjaardag viert.

Lees ook

Deze bekende Nederlanders zijn bevriend met Willem-Alexander en Máxima

Bijzonder cadeau

Het thema is dit keer dan ook 'Feest!'. Koningin Máxima vertelde dat ze met de kinderen al een cadeau voor de jarige heeft gekocht, maar daarover wilde ze nog niets verklappen.

Snoepen en swingen

Buiten op het schoolplein genoten de leerlingen, samen met de koning en koningin, van een gezond Koningsontbijt. Ook het officiële lied van de Koningsspelen, ‘Okido’ van Kinderen voor Kinderen, werd uitgevoerd. Helaas is het frisjes, maar het zonnetje maakt een hoop goed.

Chique de sportvelden op

Máxima ziet er vandaag weer prachtig uit in een lichtgrijs ensemble. Ze droeg platform-laarsjes onder een flatteuze pantalon, met daarop een lichte blouse, een lange, gestreepte mantel en warme sjaal. Een parelketting maakt het geheel af - moet kunnen als je gaat sporten, niet?

Inluiden meivakantie

Ook op andere basisscholen wordt gezamenlijk ontbeten, gezongen en gedanst. Direct na het ontbijt begint de Koningssportdag. Ruim 6000 scholen, in totaal 1,2 miljoen jongens en meisjes, doen er dit jaar aan mee. Daarna begint voor hen de meivakantie.

Traditie

De eerste Koningsspelen waren in 2013, toen Willem-Alexander werd ingehuldigd. Het evenement heeft altijd plaats op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag op 27 april.

Beeld: Hollandse Hoogte