Fotoserie: 14 x zó leuk is het Instagram-account van de Oranjes

Door Kim Veldema
Fotoserie: 14 x zó leuk is het Instagram-account van de Oranjes

Op feestdag 27 april ging het Koninklijk Huis van start met een eigen Instagram-account. En wat een succes is het gebleken! Elke foto is dan ook een feestje om te zien.

Wij selecteerden onze veertien favorieten. En dat was nog best een moeilijke opgave, want wat een plaatjes allemaal! 

1. Met deze post begon het koninklijke Instagram-avontuur. Voor velen kwam het als een leuke verrassing.

2. Meteen op dezelfde dag volgde een stralende momentopname van Máxima, Alexia (rechts) en Ariane. De foto kon al snel rekenen op ruim 11.000 likes.

3. Zo trots was Willem-Alexander op deze foto met zijn oudste, Catherina-Amalia (13), dat hij het close-up kiekje natuurlijk wel moest delen met de hashtag #vaderendochter. 

 

Koning Willem-Alexander en zijn dochter Prinses Catharina-Amalia #Koningsdag #Tilburg #WA50 #vaderendochter ?ANP

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

4. Toen het Paleis op de Dam werd opengesteld in het kader van 'WA 50', volgde (letterlijk) een tipje van de sluier met dit bericht.

5. "Geweldig toch dat onze Koninklijke Luchtvaart Maatschappij ook echt onze Koning als een van hun piloten heeft. Super cool!", schrijft Instagrammer marco.pol.5891 als commentaar bij deze foto.

 

Kijkje in de cockpit ? KLM, Natascha Libbert

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

6. Wielerkampioen Tom Dumoulin schittert op één van de vele foto's. Willem-Alexander schrijft er jubelend bij: 'Wat een fantastische prestatie van Tom Dumoulin tijdens de laatste tijdrit! De eerste Nederlander die deze grote wielerwedstrijd weet te winnen en de derde Nederlander die één van de drie grote wielerrondes wint. Een werkelijk fantastische prestatie! Ik ben bijzonder trots op zijn overwinning van deze 100e editie van de Giro d’Italia.' WA

7. Het nieuwe koninklijke servies wordt eveneens getoond. Het oude servies was na 40 jaar wel aan vervanging toe. 'Beste koning, mag ik het oude servies?', reageert volger Ton Wolter. Wij werden ook al hebberig.

8. Er wordt vanzelfsprekend ook dieper ingegaan op zaken als kindervluchtelingen-problematiek; prinses Margriet en zanger Jan Smit waren daarvoor op werkbezoek bij SOS Kinderdorpen in Libanon.

9. En uiteraard ontbreekt een 'throwback foto' ook bij de royals niet.

10. Willem-Alexander en Máxima bezoeken met leden van de handelsmissie de culinaire conceptstore Eataly. Máxima's zomerse jurk kon rekenen op veel positieve reacties.

11. Een stralend koningspaar bij de klassieke Italiaanse Fiat'jes in rood-wit-blauw.

12. Milaan is de stad van design. Het Koningspaar bezoekt Rossana Orlandi, een bekende galeriehouder en talentscout voor Dutch Design. Ook de Nederlandse trendvoorspeller Lidewij Edelkoort en ontwerper Piet Hein Eek zijn aanwezig.

13. Stilstaan bij de mensen die zich hebben ingezet voor onze vrede op Veteranendag.

14. Máxima onthult en doopt de speciale Máxima-roos in Winschoten.