Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Fikse financiële tegenvaller voor prinses Mabel

De Oranjes doen het niet slecht in de Quote 500, maar prinses Mabel heeft toch te maken met een fikse financiële tegenvaller.

prinses mabel 2023

Het is een beetje natte natte-vinger-werk, maar toch is de Quote 500 een aardige graadmeter van zeer welgesteld Nederland. Hoe brengen de Oranjes het er vanaf?

Het vermogen van de koninklijke familie wordt geschat op 1,3 miljard euro. Daarmee stijgen zij een plekje op de Quote-lijst van de vijftig rijkste families. De familie Oranje-Nassau komt op de 10e plaats te staan. Dat is een kleine vooruitgang ten opzichte van vorig jaar. Toen bemachtigden de Oranjes nog de 11e plek met een vermogen van 1,2 miljard euro.

Getty Images

Nu.nl vroeg zich af waar dit imposante vermogen toch vandaan komt. "Het geld is voor het overgrote deel via erfenissen in de familie beland, legt Quote-hoofdredacteur Paul van Riessen uit. "De inkomens van de familieleden zijn op het vermogen van 1,3 miljard eigenlijk te verwaarlozen."

Brunopress/Patrick van Emst

Prinses Mabel staat ook op de lijst, maar is wel gezakt. Volgens Quote raakte ze meer dan de helft van haar vermogen kwijt door de koersval van Adyen, waar zij aandelen van bezit. De prinses staat nu op plek 167 in de lijst met een vermogen van 330 miljoen euro. Nog altijd indrukwekkend, maar vorig jaar stond ze nog op de 68e plek met een geschat vermogen van 680 miljoen euro.

Brunopress/Patrick van Emst

Ook prins Bernhard jr. is te vinden in de lijst. Vorig jaar maakte hij zijn debuut op plek 481 in de lijst, dit jaar staat Bernhard op de laatste plaats. Ondanks dat hij wel iets is gezakt, blijft zijn geschatte vermogen van 125 miljoen euro stabiel. De zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven heeft het meeste van zijn geld te danken aan vastgoedinvesteringen en zijn softwarebedrijf Levi9. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Brunopress