Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Europese royals steken de Queen een hart onder de riem

Vrijwel iedereen naar Londen voor herdenkingsdienst prins Philip. Het was een van de meest veelzeggende foto's van het royal pandemiejaar 2021, die van de uitvaart van prins Philip die op 9 april 2021 overleed… …met zijn weduwe koningin Elizabeth (95) moederziel alleen in de kerkbank, na een huwe...

Europese royals steken de Queen een hart onder de riem

Vrijwel iedereen naar Londen voor herdenkingsdienst prins Philip.

Het was een van de meest veelzeggende foto's van het royal pandemiejaar 2021, die van de uitvaart van prins Philip die op 9 april 2021 overleed…

…met zijn weduwe koningin Elizabeth (95) moederziel alleen in de kerkbank, na een huwelijk van 73 jaar. Zoals vele mensen niet op een traditionele manier, gesteund voor vrienden en familie, afscheid hebben kunnen nemen van hun dierbaren.

Vandaag kon er desgewenst wel gezoend, geknuffeld, getroost en gesteund worden. En om de schade in te halen, was iedereen die die in koninklijke kringen iets voorstelt, afgereisd naar Londen. Daar werd in Westminster Abbey een herdenkingsdienst voor de prins gehouden, om zijn leven alsnog te vieren.

De Oranjes zaten in de voorhoede met een grote delegatie. Niet alleen koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren naar Engeland gekomen, ook prinses Beatrix, een generatiegenoot en vriendin van de Queen. 

Prins Albert van Monaco was erbij.

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia waren vanuit Zweden ingevlogen...

...en koningin Margrethe van Denemarken vanuit Kopenhagen. Ook zij is goed bevriend met koningin Elizabeth, net als prinses Beatrix onderhoudt ze een wekelijks belletje met haar. 

Vanuit België: koning Fiip en koningin Mathilde. 

En dat is nu aardig: ze hadden de Oranjes even opgepikt!

En vanuit Spanje koning Felipe en koningin Letizia. 

Uiteraard was ook de familie goed vertegenwoordigd: dit is prins Michael van Kent, met zijn vrouw. 

En dit is Brigitte, de hertogin van Gloucester. Iets minder ingetogen dan de andere gasten, maar het was dan ook geen rouwdienst...

...en in de familievakken werd vooraf vrolijk gepraat - de dienst was vooral bedoeld als een viering van Philips leven.

Prins Edward, de jongste zoon van prins Philip en koningin Elizabeth, was uiteraard aanwezig...

...met zijn vrouw Sophie, gravin van Wessex. Achter haar hun oudste dochter Lady Louise, die met haar opa een liefde voor mennen deelde.

Ook hun zoon James was erbij.

Zara Tindall, de dochter van prinses Anne, kwam met haar man Mike Tindall en hun oudste kind Mia naar de dienst voor hun (over)grootvader.

Prinses Anne was in het groen, net als de Queen en Camilla.

Prinses Beatrice van York arriveerde met haar man, Edoardo Mapelli Mozzi...

en haar zus prinses Eugenie was gekomen met haar echtgenoot, Jack Brooksbank. 

Kroonprins Charles arriveerde in de achterhoede...

...samen met zijn vrouw Camilla, de hertogin van Cornwall. 

En de Cambridge'jes hadden voor prins George en prinses Charlotte een dagje vrij gevraagd van school. 

Koningin Elizabeth arriveerde met prins Andrew via een zij-ingang, zodat ze niet het hele eind hoefde te lopen: ze is wat broos en minder mobiel aan het worden, maar wilde per se bij deze herdenkingsdienst zijn. 

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in