Elton: 'Diana was een mannenmagneet'

Elton: 'Diana was een mannenmagneet'

In zijn nieuwe autobiografie 'Ik' (vanaf 15 oktober in de winkels) vertelt Elton John openhartig over zijn nauwe vriendschap met prinses Diana. En hoe ver beroemde mannen voor haar gingen.

De vriendschap tussen de zanger en de prinses was welbekend. Maar nu schrijft hij wel heel openhartig over hoe Diana echt was, in privésferen. “Diana was altijd heel leuk gezelschap. Ze was de beste gast tijdens een etentje, want ze was echt enorm indiscreet. Je mocht haar alles vragen, ze gaf op alles antwoord”, aldus Elton in het boek. “Maar waar ik vooral van onder de indruk was, was van het effect ze had op mannen. Het leek wel alsof ze gek werden als zij in de buurt was.”

Elton: 'Diana was een mannenmagneet'

Een klik met Richard Gere

En natuurlijk is Elton niet te beroerd om een voorbeeld te geven. Elton: "Toen ik bezig was met The Lion King hield ik een diner voor Jeffrey Katzenberg, die destijds aan het hoofd van Disney stond, en zijn vrouw. Toen ik hen vroeg wie ze het liefst van al eens wilden ontmoeten, zeiden ze meteen: ‘prinses Diana’. Dus we nodigden haar uit en we vroegen George Michael, Richard Curtis en zijn vrouw Emma, Richard Gere en Sylvester Stallone ook voor het etentje.”

Hij vervolgt: “Ik zag meteen dat het goed klikte tussen Richard Gere en Diana. Zij was op dat moment al weg bij Charles, en Richard had net gebroken van Cindy Crawford. Ik zag ze samen bij de open haard gaan zitten, en merkte dat de hele sfeer in de kamer veranderde. Wat bleek: Sylvester Stallone zat óók naar ze te kijken, en leek niet zo blij met hun nieuwe vriendschap. Hij was volgens mij speciaal naar het diner gekomen om Diana te versieren, maar kwam er achter dat er nog een kaper op de kust was."

Elton: 'Diana was een mannenmagneet'

Bijna op de vuist

Helaas voor Gere bleef het niet bij dodelijke blikken, herinnert Elton zich. "Toen we aan tafel gingen zag ik Richard en Sylvester nergens. Ik stuurde David, inmiddels mijn echtgenoot, op pad om ze te zoeken. Hij vond ze in de hal, op het punt om met elkaar op de vuist te gaan. Toen Richard en Diana na het diner weer samen gingen zitten stormde Sylvester het huis uit. ‘Ik had nooit moeten komen’, snauwde hij. ’Als ik had geweten dat ‘Prince Charming’ hier zou zijn...’, zei hij ook nog. David en ik zijn er gelukkig in geslaagd onze lach in te houden tot hij weg was."

Het Diana-effect

Het was een typisch Diana-verhaal, zegt de zanger ook. "Eigenlijk denk ik niet dat Diana besefte wat er aan de hand was. Dat, of ze was het gewoon gewend. Sinds haar dood spreekt iedereen van het Diana-effect. Elke keer dat ik dat woord hoor, denk ik aan die avond.”

Elton: 'Diana was een mannenmagneet'

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in