Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Elisabeth en Delphine stelen de show tijdens Nationale dag

Alle ogen waren gericht op de twee spraakmakende prinsessen. Het had een Nationale dag in mineur kunnen worden (gisteren was in België nog een nationale dag van rouw als herdenking van de slachtoffers van het noodweer), maar daarvoor speelt er te veel moois tijdens de feestdag van onze zuiderbure...

Elisabeth en Delphine stelen de show tijdens Nationale dag

Alle ogen waren gericht op de twee spraakmakende prinsessen.

Het had een Nationale dag in mineur kunnen worden (gisteren was in België nog een nationale dag van rouw als herdenking van de slachtoffers van het noodweer), maar daarvoor speelt er te veel moois tijdens de feestdag van onze zuiderburen. Waar twee prinsessen vandaag geschiedenis schrijven.

De eerste is kroonprinses Elisabeth, die momenteel midden in een tactische opleiding zit in het militaire kamp Lagland in Aarlen. Als ze dat kamp eind juli afsluit, is ze officieel klaar met de eerstejaarsopleiding als leerling-officier aan de Koninklijke Militaire School (KMS). Na de zomer zou ze in het buitenland gaan studeren, al zijn de details nog niet bekendgemaakt.

Klein knipoogje naar haar leeftijd: Elisabeth draagt Natan, maar wel mét splitje en klein rugdecolleté

Net als mama Mathilde

Papa Filip ging naar Oxford en Stanford voor een opleiding politieke wetenschappen, volgens veel insiders het duidelijke voorland van Elisabeth.

Elisabeths militaire opleiding zorgt dit jaar voor een extra bijzonder nationaal defilé. Waar ze vanochtend nog in een keurige combinatie van Natan en Fabienne Delvigne (exact dezelfde combi als mama Mathilde, van wie Elisabeth ook haar opvallende oorbellen leende) aansloot voor het Te Deum, defileert ze vanmiddag voor haar familie in uniform. Dat is voor het eerst in de Belgische geschiedenis.

Mathilde was geëmotioneerd bij het zien van haar stoere dochter

Delphine drukt haar modestempel

Het tweede historische moment van de Nationale dag van 2021: voor het eerst waren de nieuwbakken prinses Delphine en haar Texaanse man Jim O'Hare (hieronder op links) óók aanwezig. Sinds 1 oktober zijn zij officieel lid van de koninklijke familie nadat koning Albert na een jarenlange strijd (onder rechterlijke dwang) toch eindelijk toegaf dat Delphine zijn buitenechtelijke dochter was.

Je eerste keer in de loge is spannend natuurlijk, wat trek je dan aan? Nou... eh...

...in prinses Delphine treft België duidelijk géén muurbloempje, zoveel was al wel duidelijk toen de kunstenares vorige maand met haar eerste eigen jurkenlijn kwam (waar dit er overigens niet een van is)

Overigens bestaat de kans dat de Belgen haar dit niet helemaal in dank gaan afnemen...

Sindsdien heeft met name halfbroer Filip zijn uiterste best gedaan om Delphine en haar familie (ze heeft twee kinderen, prinses Josephine en prins Oscar) in de familie op te nemen. Daar hoort deelname aan de nationale feestdag natuurlijk ook bij.

En dan moest ze ook nog eens naast de gekke oom die niet weet hoe een mondkapje werkt zitten

Voor Elisabeth en Delphine is deze nationale dag dus met recht het begin van een heel nieuw tijdperk. Mooi, zo'n familie in beweging.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in