Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Een slangenring, net als Máxima!

Stoer en sassy, een ring die om je vingert kronkelt. Statementsieraden zijn trending en het verbaasde dan ook niemand dat koningin Máxima deze week uitrukte met haar slangenring (herkomst onbekend, maar het is niet voor het eerst dat ze 'm droeg). (c) PPE Agency Slangenringen werden al in de oudh...

Een slangenring, net als Máxima!

Stoer en sassy, een ring die om je vingert kronkelt.

Statementsieraden zijn trending en het verbaasde dan ook niemand dat koningin Máxima deze week uitrukte met haar slangenring (herkomst onbekend, maar het is niet voor het eerst dat ze 'm droeg).

(c) PPE Agency

Slangenringen werden al in de oudheid gedragen als eerbetoon aan Asclepius, de helende Griekse god die nog altijd wordt geassocieerd met geneeskunde. Moderne slangenringen waren vooral in de Victoriaanse tijd een rage, nadat prins Albert voor koningin Victoria een Ouroboros (een slang die in zijn eigen staart bijt) had ontworpen als volmaakte cirkel en symbool van tijd en eeuwigheid. Voor wie het ook wel ziet zitten om een knappe cobra of prachtige python te dragen een paar suggesties.

Oakgem, goud, diamant met rood email (€ 1353)

Rosé goud met diamant van het zeer toepasselijke genaamde Edenly (€ 290)

OKA Jewelry, double met rode kristallen (€ 22)

Ole Lynggaard Copenhagen goud met diamant (via Net-a-porter, € 11.750)

De Eden ring van Madyha Farooqui, roze goudmet diamanten (€ 3700)

Bulgari Serpenti Haute Joaillerie (prijs op aanvraag)

Skyfall slangenring van Nialaya Jewelry (Farfetch € 257)

Illeana Makri ontwierp deze rosé gouden ring met robijntjes en twee zwarte diamanten als ogen. Hij is er ook in geel goud met blauwe saffieren (KOJewel.com, prijs op aanvraag).

Variatie op het thema: een Druzy ring van amber met daarover een slang (PynckLuxe € 70)

Tweekoppige slangenring van koper en kristral, Urban Outfitters (€ 23)

Foto's (c) PPE Agency, labels assorti 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in