Duchess Kate Middleton komt naar Nederland

Duchess Kate Middleton komt naar Nederland

De hertogin van Cambridge bezoekt op 11 oktober Den Haag, Rotterdam en haar mede-royals in Wassenaar.

Kate Middleton komt naar Nederland vanwege de tentoonstelling in het Mauritshuis te

Nederland
Den Haag genaamd ‘Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection’. Hier zijn 22 belangrijke genrestukken te zien uit de collectie van de Britse Koninklijke familie. Dit zal zij vast interessant vinden, omdat zij zelf een graad in de kunstgeschiedenis behaalde an de Universiteit van St. Andrews.

De directrice van het Mauritshuis is in haar nopjes met het koninklijke bezoek. "Wij zijn zeer vereerd dat Hare Koninklijke Hoogheid het Mauritshuis komt bezoeken. Ik verheug me er op om haar rond te leiden door onze befaamde collectie en de tentoonstelling", aldus Emilie Gordenker. Kate zal rond worden geleid langs de topstukken zoals 'Meisje met de parel' van Johannes Vermeer, 'Het puttertje' van Carel Fabritius en 'De stier' van Paulus Potter. Gewone bezoekers kunnen de werken van 29 september 2016 tot en met 8 januari 2017 bewonderen.

Nederland
Eerst zal Middleton haar dag beginnen met een bezoek aan onze Koning Willem-Alexander voor een lunch in Villa Eikenhorst in Wassenaar. Na het bezoek aan het Mauritshuis heeft Kate een dicussiebijeenkomst belegd in de residentie van de Britse ambassadeur over thema’s als verslaving en geestelijke gezondheid. Daar nemen deskundigen van het Trimbos-Instituut aan deel. Tot slot gaat Kate ook naar de ‘makerspace’ Bouwkeet in Rotterdam: een buurthuis met technische faciliteiten voor buurtbewoners.

Dit is voor het eerst dat de vrouw van de Britse prins William alleen een buitenlands werkbezoek aflegt. Wij zijn in ieder geval enthousiast!