Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Doe de queen maar een snelle bak

Ze maakte deze week een historisch treintochtje, maar zo te zien kon het koningin Elizabeth niet bekoren. Geen wonder: zij houdt van zelf rijden. Precies 175 jaar geleden pakte de eerste Britse royal de trein. Dat was koningin Victoria, in 1842. Anno 2017 was het de eer aan Elizabeth om dat tripj...

Doe de queen maar een snelle bak

Ze maakte deze week een historisch treintochtje, maar zo te zien kon het koningin Elizabeth niet bekoren. Geen wonder: zij houdt van zelf rijden.

Precies 175 jaar geleden pakte de eerste Britse royal de trein. Dat was koningin Victoria, in 1842. Anno 2017 was het de eer aan Elizabeth om dat tripje nog even dunnetjes over te doen in een naar haarzelf vernoemde trein. Aardig, maar erg hard ging het niet.

En laat de queen daar nou net zo van houden. Zij wordt nog steeds regelmatig zelf achter het stuur van haar trouwe Landrover gespot. Zo doet ze het al jaren, en oh wee als iemand probeert haar in de passagiersstoel te houden.

Lees ook: Lollig: peuter weigert bloemen aan koningin Elizabeth te geven

Dat ondervond de koning van Saudi-Arabië in 1998 aan de lijve. Hij kreeg tijdens een bezoek aan het Schotse buitenverblijf van de koningin de schrik van zijn leven toen zij druk kletsend zelf achter het stuur kroop om hem de gronden te laten zien. In zijn land mochten (en mogen!) vrouwen namelijk helemaal geen autorijden. Of nou ja: geen rijbewijs halen. Volgens insiders trapte de queen tijdens dat ritje het gaspedaal ook nog eens onkarakteristiek hard in. Je zou haast denken dat ze er iets mee wou zeggen.