Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit zijn Máxima's beautygeheimen

Majesteitelijk mooi met vier toptips. Een langere versie van dit artikel vind je in het nieuwste nummer van Nouveau met Máxima op de cover (nummer 6). Je bestelt 'm hier. Na je veertigste krijg je die platte buik en gespierde armen helaas niet meer cadeau. Máxima weet er alles van, want zij werkt...

Dit zijn Máxima's beautygeheimen

Majesteitelijk mooi met vier toptips.

Een langere versie van dit artikel vind je in het nieuwste nummer van Nouveau met Máxima op de cover (nummer 6). Je bestelt 'm hier.

Na je veertigste krijg je die platte buik en gespierde armen helaas niet meer cadeau. Máxima weet er alles van, want zij werkt keihard om fit en stralend te blijven. Maar dat kun jij ook: kwestie van deze tips volgen.

#1: stralende huid

Er gaat niets boven een gezonde, soepele en glanzende huid.  Als je dat voor elkaar krijgt, heb je al meer dan de helft van het succes te pakken. Daar kan geen botox, make-up of een mooi kapsel tegenop. Sterker nog, een frisse huid mét rimpeltjes en lijnen oogt jonger dan een doffe huid die strak staat. Máxima is daar het ultieme voorbeeld van. Het kan best zijn dat ze weleens botox of fillers heeft gebruikt, maar haar kracht ligt bij haar stralende huid. Heel natuurlijk en fris.

Onderhoud is hét grote geheim achter een gezonde huid. Het zijn vooral de huidverbeterende behandelingen waarbij gebruik wordt gemaakt van energieoverdracht – denk aan laser, ultrasound en radiofrequentie -  die veel voor je huid kunnen doen. Dit type behandelingen is meestal niet goedkoop, maar het effect is groot en heel duurzaam.

Thuis valt er ook veel te redden. Bijvoorbeeld door je huid altijd goed schoon te maken, zonnebrandcrème (het beste middel dat er bestaat) en rijkere crèmes, oliën en serums te gebruiken met een hoge concentratie werkzame stoffen. En die hoeven absoluut niet duur te zijn. Kies bij voorkeur voor een potje dat geen licht doorlaat en dat een pompje heeft, dan blijven actieve stoffen als vitamine C en E, green tea en retinol langer werkzaam.

#2: basismake-up

Hoewel we al snel geneigd zijn om een dekkende foundation te gebruiken - om fijne rimpels, rode plekjes en oneffenheden te maskeren - oogt een lichte, transparante foundation frisser. Bovendien gaat dikkere foundation al gauw in rimpels zitten waardoor je die alleen maar accentueert. Bij Máxima kun je bijvoorbeeld niet eens zien of ze een foundation gebruikt, zo natuurlijk ziet haar huid eruit. Van een dikke pancake is nooit sprake.

Volg de volgende stappen voor een mooie basismake-up:

1.    Start met een dagcrème en masseer die goed in.  De doorbloeding wordt door het masseren beter en de lijntjes worden iets zachter.

2.    Breng dan een primer aan: die maakt je poriën kleiner, geeft een glow en zorgt dat de foundation beter dekt en langer blijft zitten.

3.    Met een concealer kun je oneffenheden en donkere plekjes, zoals kringen onder de ogen en roodheid rondom de neus, wegwerken. Gebruik een iets lichtere teint dan je foundation. Een concealer kun je gebruiken onder of over je foundation.

4.    Foundation is het mooist als je die heel dun aanbrengt. Op de plekken die je gedekt wilt hebben, kun je de foundation wat dikker aanbrengen. Van daaruit kun je het voorzichtig naar buiten toe uitwrijven. Wees altijd voorzichtig met de huid rondom de ogen. Daar gaat het soms in de rimpels zitten.

5.    Poeder je voorhoofd, neus en kin af en verdeel de poeder met een kwastje lichtjes over de rest van je gezicht, maar niet in de fijne lijntjes.

#3: optische ooglift

Leg, net als Máxima, het accent op je ogen. Houd dan wel de rest van je make-up rustig. Dus geen zware oogmake-up én een knalkleur lipstick. Zeker als je wat ouder wordt, is het verstandig om te kiezen voor een van de twee. Voor haar lippen kiest Máxima meestal een nude kleur, een lipgloss of een zachte roze- of roodtint. Een felle kleur kiezen kan zeker, ook als je ouder bent, maar dan dus in combinatie met lichte oogmake-up.

Wil je Máxima’s smokey eyes? Begin met een donkerbruin oogpotlood en zet vooral de buitenste ooghoeken aan. Breng wat glans - in een zachte tint - aan op het bewegende deel van je ooglid. Niet erboven of ernaast, dan gaat het in de plooitjes zitten en accentueert het juist het overhangende gedeelte. Met een matte, iets donkerder kleur, maak je een schaduw in de arcadeboog. Vervaag het goed. Het is een simpele truc met een groot liftend effect.

#4: blijf positief

Als Máxima ergens binnenkomt, dan komt er ook echt iemand binnen. Nu denk je: dat is logisch, want ze is de koningin. Nee, er zijn genoeg royals die niet ‘shinen’. Maxima is echt een verschijning en dat heeft met haar houding, geïnteresseerdheid en positiviteit te maken.

Om maar eens met dat laatste te beginnen. Positieve mensen leven langer en zijn in het algemeen fitter. Ben je van jezelf niet zo’n optimist? Maak van deze tip een gewoonte: elke avond voor het slapengaan benoem je drie dingen van die dag waarvoor je dankbaar bent. Waarschijnlijk heb je er eerder over gehoord, maar vind je het idee een beetje raar. Een advies: doe het, want het werkt!

En tenslotte: maak jezelf mooi, ook als je een off-day hebt. Je kunt wel bij de pakken neer gaan zitten en met je oude kloffie naar buiten gaan, maar daar word je niet vrolijker van. Even iets leuks aantrekken, lekkere lipstick op en gaan met die banaan. Je ziet er niet alleen mooier uit, je voelt je ook beter.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in