Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit is de reden waarom prins George altijd korte broeken draagt (ja, ook in december)

We maken prins George al vier jaar mee, en een ding valt op: hij draagt altijd een korte broek. Ook in december.  Het weer moet wel heel bar en boos zijn voordat de Britse prins een lange broek aan mag trekken. Maar waarom? Geen modestatementEtiquette-experts laten weten dat er een goede reden vo...

Dit is de reden waarom prins George altijd korte broeken draagt (ja, ook in december)

We maken prins George al vier jaar mee, en een ding valt op: hij draagt altijd een korte broek. Ook in december. 

Het weer moet wel heel bar en boos zijn voordat de Britse prins een lange broek aan mag trekken. Maar waarom?

Geen modestatement

Etiquette-experts laten weten dat er een goede reden voor is: en die heeft niets te maken met mode, maar eerder met een aristocratische traditie. 

Ook altijd in korte broek: George' vader William, hier bij de doop van prins Harry.

Upper class

"Het is erg Engels om een jongen shorts aan te trekken", laat etiquette-kenner William Hanson weten. "Een lange broek is bestemd voor oudere jongens. Dat jongetjes een korte broek horen te dragen, is een ongeschreven regel van de upper class, hier in Engeland."

Lees ook: Deze koninklijke regel brak prins William voor zijn zoontje George

"Hoewel de tijden langzaam aan het veranderen zijn, wordt het gezien als iets uit de middenklasse als een kleine jongen een lange broek draagt - als iets provinciaals", vertelt Hanson. "En geen enkele zichzelf respecterende aristocraat wil zo worden gezien."

Pas als ze acht jaar zijn

De traditie bestaat al lang in de Britse koninklijke familie: ook prinsen William en Harry waren voornamelijk te zien in kort broek, tot de twee oud genoeg waren om een lange broek te dragen. Hanson: "Meestal gebeurt dat rond hun achtste jaar."

De eerste jaren in een jurk

In de zestiende eeuw droegen jongens de eerste twee jaar van hun leven een jurk (die nu nog tevoorschijn wordt gehaald voor een doopplechtigheid), daarna werden ze gekleed in iets wat steeds meer op een broek begon te lijken.

In het geval van William en Kate is het waarschijnlijker, aldus Hanson, dat ze helemaal het 'klasse-verschil' niet willen benadrukken, maar dat ze vooral een traditie in ere willen houden.