Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit is de prachtige blush en highlighter die Francesca laat stralen in Bridgerton

Sprankelen zoals de debutante is plotseling binnen handbereik.

francesca bridgerton make-up

Wie de eerste afleveringen van het derde seizoen van Bridgerton al heeft gezien, keek gegarandeerd zijn ogen uit. Aan flamboyante jurken en stralende make-up is ook dit seizoen geen gebrek. Al meteen in de eerste aflevering gooit Francesca hoge ogen als debutante. Niet alleen haar prachtige outfit, maar ook haar stralende make-up spatte van het scherm. En guess what, visagiste Erika Okvist onthulde welke highlighter en blushes ze voor de actrice gebruikt heeft!

De perfecte make-up

Alle ogen waren gericht op Francesca – gespeeld door Hannah Dodd – toen ze als debutante ten tonele verscheen. De zorgvuldig gekozen make-up gaf haar huid een prachtige glow. En dat bleef ook onder de fans niet onopgemerkt. Massaal speurden de kijkers het internet af om te achterhalen welke make-up Francesca zo liet stralen. Gelukkig helpt de visagiste on set ons een handje en geeft antwoord op de prangende vraag.

'The mother of makeup'

En wat bleek? Het grootste gedeelte van de make-up was afkomstig van niemand minder dan Patricia Ann McGrath. Het merk van de Britse visagiste – Pat McGrath genaamd – staat bekend om de prachtige producten en wordt wereldwijd gebruikt voor de allergrootste shows en shoots. Met de veelzeggende bijnaam 'Mother of makeup' wordt ze zelfs één van de meest invloedrijke visagistes ter wereld genoemd. Geen wonder dus, dat Erika koos voor dit merk om de Bridgerton-cast sprankelend de set op te sturen. De twee showstoppers die ze gebruikte voor de look van Francesca waren Pink Skin Fetish: Divine Blush en Divine Blush: Legendary Glow Colour Balm.

De eerste blush is een poedervariant met een satijnachtige finish. En dat is precies hoe de wangen van Francesca eruitzien: zacht en glad. De tweede blush is een stick. Dankzij de crème achtige textuur en voedende ingrediënten zoals karitéboter tovert deze blush een zachte, gladde teint op je huid. Naar verluidt zat ook de Skin Fetish: Highlighter + Balm Duo in haar beautycase verstopt.

Het uitkiezen van de perfecte make-up werd heel serieus genomen. "Vaak keken we naar we de kleuren van de kostuums en gingen dan op pad om een ​​wangkleur te krijgen waarvan we dachten dat die zou harmoniseren. Of we hebben bijvoorbeeld een scène met een zenuwachtige blik en we proberen een product te vinden dat dit illustreert", vertelt Erika.

Talloze looks

Maar met alleen de make-up van Francesca was het werk nog niet gedaan. Ook de rest van de cast moest natuurlijk voorbeeldig de bühne op. "We hebben meer dan 100 castleden en ze kregen allemaal een nieuwe look elke keer dat ze van outfit wisselden – nieuw haar, wangen, ogen en lippen!", legt Erika uit. Het is duidelijk te zien dat er bij de gehele cast veel energie in is gestoken. Alle castleden stralen ons tegemoet met hun perfecte huidjes. Subtiel, maar bloedmooi.

Nu we het geheim van de visagiste weten, is de verleiding wel héél groot om de producten van Pat McGrath in te slaan. Bij Douglas shop je zowel de blushes als de highlighter, variërend van €33 tot €66. Shinen maar!

Royalty
  • Hello! Magazine, Douglas, PathMcGrath
  • Hello! Magazine