Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit deden de drie A's in 2019

Het was een veelbewogen jaar voor de Oranje-meiden. Een overzicht in woord en beeld. Willem-Alexander en Máxima houden hun meiden nog steeds lekker uit de spotlights. Maar dit jaar zagen en hoorden we heel wat van Amalia, Alexia en Ariane. Januari: de verhuizing De Eikenhorst werd vaarwel gezwaai...

Dit deden de drie A's in 2019

Het was een veelbewogen jaar voor de Oranje-meiden. Een overzicht in woord en beeld.

Willem-Alexander en Máxima houden hun meiden nog steeds lekker uit de spotlights. Maar dit jaar zagen en hoorden we heel wat van Amalia, Alexia en Ariane.

Januari: de verhuizing

De Eikenhorst werd vaarwel gezwaaid, de hele familie verhuisde naar Huis ten Bosch. In Den Haag en dus lekker dichtbij de middelbare school van Amalia en Alexia, maar wel maanden later dan gepland door hevige verbouwingsproblemen. Het bleek het wachten wel waard, want wat een plaatje werd het nieuwe paleis van de koninklijke familie. Ook leuk: de meiden kregen natuurlijk de kans om hun eigen kamers in te richten, erg leuk als puber.

Februari: lekker naar Lech

Een hele rits Oranjes tijdens de jaarlijkse fotosessie in Oostenrijk, maar alle ogen waren natuurlijk gericht op de drie A's die altijd schitteren op dit soort momenten. Het bleef nog lang gezellig, op de piste.

April: Koningsdag

Nu de meiden steeds groter worden, is Koningsdag ook steeds meer een moment om naar uit te kijken. De meiden poseren gewillig met landgenoten, doen spelletjes mee en laten meer en meer van zich horen. Amalia gaf dit jaar zelfs haar eerste televisie-interview, een moment waar nog jaren (decennia eigenlijk) op zal worden teruggeblikt.

Juli: de zomerfotosessie en Griekenland

Een nieuw paleis betekent een nieuwe backdrop voor de jaarlijkse zomerfotosessie. Het levert prachtige plaatjes op van de drie prinsessen, die steeds meer hun eigen stijltjes laten zien. En ook in het buitenland hoge ogen gooien. Na de fotoshoot vertrekt het gezin naar Griekenland voor een paar weken lekker niks.

September: alle drie naar dezelfde school

Willem-Alexander en Máxima zijn basisschool af, want in september vertrekt prinses Ariane voor het eerst naar de middelbare. In Den Haag gaat ze vanaf nu naar dezelfde school als haar twee oudere zussen. Waardoor de meiden voor het eerst samen de tocht naar school kunnen maken (al doen ze dat misschien liever met vriendinnen natuurlijk).

Oktober: op naar Japan

Dat de inhuldiging van de Japanse keizer Naruhito in de herfstvakantie valt grijpen de Oranjes aan voor een reis met het gezin. In de dagen na de festiviteiten zijn ze lekker ongestoord met hun dochters op pad in het land.

December: Amalia's sweet sixteen

Het jaar wordt feestelijk afgesloten met de zestiende verjaardag van kroonprinses Amalia, waar volgens geruchten menig Europese royal voor is uitgerukt. De zusjes, hun ouders en bevriende prinsen, prinsessen, koningen en koninginnen proosten in Huis ten Bosch op Amalia's verjaardag. En ook in de drie weken daarna vloeit de champagne vast rijkelijk in Huis ten Bosch. 

Wat een heerlijke manier om de feestdagen in te gaan.

Beeld: RVD/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in