Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit bijzondere aandenken kregen William en Harry na het overlijden van hun moeder

In zijn boek Spare vertelt prins Harry een aantal bijzondere details over zijn jeugd.

diana zoons

Toen de prinses in 1997 overleed, was prins William 15 jaar oud en prins Harry pas 12. De broers hebben er sindsdien voor gezorgd dat ze het werk van de overleden prinses konden voortzetten en spreken vaak over hun liefde voor hun moeder. In Harry zijn memoires Spare onthult hij het bijzondere geschenk dat de twee broers kregen vlak na haar dood.

Boek vol onthullingen

Het is ruim vier jaar geleden dat Harry en Meghan vriend en vijand verrasten toen ze op dramatische wijze aankondigden dat ze afstand deden van hun koninklijke rol. De aankondiging leek uit de lucht te vallen, maar begin vorig jaar werd Harry’s frustratie over het royal leven vanuit alle hoeken blootgelegd in zijn memoires Spare.

Hoewel het boek vol pijnlijke onthullingen over zijn familie en het hof staat, komen we ook mooie details te weten over de jeugd van de prinsjes. Zo deed hij een boekje open over het bijzondere geschenk dat ze kregen toen wijlen prinses Diana overleed.

Bijzonder doosje

In een fragment van zijn boek onthult Harry het geschenk dat de broers overhandigd kregen na het overlijden van hun moeder. Hij vertelt dat hij niet precies weet wanneer dit plaatsvond, maar beschrijft dat hij op het specifieke moment samen met zijn vader, koning Charles en zijn tante, Sarah Ferguson, was. Sarah stapte naar voren met twee kleine blauwe doosjes, zo omschrijft hij in het boek.

"Wat is dit?", vroeg hij voordat hem werd verteld het te openen. Het bleek een hartverscheurend geschenk te zijn, namelijk een haarlok van zijn moeder te zijn. "Tante Sarah legde uit dat ze tijdens haar verblijf in Parijs twee lokken van mama's hoofd had afgeknipt", schrijft Harry in zijn boek. Wat een prachtig aandenken!

Royalty
  • Mirror, Thedailybeast
  • NL Beeld