Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Diana: 40 jaar geleden werd de verloving aangekondigd

Inclusief dat awkward momentje uit The Crown. Het had een bijzonder mooi moment moeten worden, maar zoals dat ging met Charles en Diana pakte het anders uit. Vandaag (woensdag) is het precies veertig jaar geleden dat de twee hun verloving aankondigden. En dat ging niet van een leien dakje. Ja, de...

Diana: 40 jaar geleden werd de verloving aangekondigd

Inclusief dat awkward momentje uit The Crown.

Het had een bijzonder mooi moment moeten worden, maar zoals dat ging met Charles en Diana pakte het anders uit. Vandaag (woensdag) is het precies veertig jaar geleden dat de twee hun verloving aankondigden. En dat ging niet van een leien dakje.

Ja, de foto's zijn iconisch en goed gelukt. Diana (19) in het blauw om lekker aan te sluiten op die enorme saffier. Charles (32) zowaar lachend. Er werd zelfs wat gegrapt en aangeraakt. Maar toen de twee van fotocamera naar videocamera verplaatst werden, bleek al direct dat dit geen sprookjesverloving was.

We zagen het afgelopen jaar ook weer voorbij komen in The Crown en het moment is hartstikke echt: hoe voelen ze zich, vraagt de interviewer?

"Heel erg blij. Ik vind het knap hoe dapper ze is in haar beslissing om aan mij te beginnen." Verliefd ook, vraagt de interviewer door? Diana: "Natuurlijk!" Charles: "Wat verliefd ook mag betekenen."

Au.

Je zou het bijna niet aan Diana af zien, maar gekrenkt was ze wel degelijk, zo deelde ze jaren later. "Dat vreselijke interview! Ik was compleet door zijn antwoord uit het veld geslagen. Wát een vreemd antwoord, ik was er echt door getraumatiseerd."

Beeld: ANP/Getty Images

Doe je mee aan de grote Nouveau Enquête? Kost je maar 5 minuutjes en we verloten fijne beautypakketten als bedankje!