Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Denemarken: koningin Margrethe 50 jaar op de troon

Het Golden Jubilee programma is versoberd vanwege de dood van de Queen. Het zit niet mee voor koningin Margethe van Denemarken, die meer gala's en festiviteiten dan welke royal dan ook in het water heeft zien vallen door de pandemie, waaronder haar 80ste verjaardag. „Guds hjælp, Folkets kærlighed...

Denemarken: koningin Margrethe 50 jaar op de troon

Het Golden Jubilee programma is versoberd vanwege de dood van de Queen.

Het zit niet mee voor koningin Margethe van Denemarken, die meer gala's en festiviteiten dan welke royal dan ook in het water heeft zien vallen door de pandemie, waaronder haar 80ste verjaardag.

Ook haar 50-jarig regeringsjubileum werd uitgesteld. Dit weekend zou Kopenhagen helemaal losgaan, maar besloot ze het Golden Jubilee programma last minute toch te versoberen...

... uit piëteit met overleden koningin Elizabeth, met wie ze goed bevriend was. Deze meet was in 2004.

Voor de Queen, hier in 2014, werd een minuut stilte gehouden. Margrethe (in het blauw) is nu de langst regerende monarch in Europa.

Het gala van vanavond ging echter wél door – iets met het leven vieren en het feit dat er grenzen zijn aan hoeveel er kan worden geschoven in een koninklijke agenda.

Op de gastenlijst uiteraard de familie: kroonprins Frederik en kroonprinses Mary waren met hun oudste twee kinderen prins Christian en prinses Isabella gekomen. 

En prins Joachim met prinses Marie en prins Nikolai en Felix, uit zijn eerste leg. 

Margrethe's zussen prinses Anne-Marie en prinses Benedikte hadden eens lekker gesnuffeld in de koninklijke kluis: met zoveel bling zie je ze zelden.

Ook aanwezig: wat Griekse royals: de families zijn zeer nauw verweven: dit zijn kroonprins Pavlos en kroonprinses Marie-Chantal. 

En van de Nordic Collega's waren koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden erbij. Die laatste koos voor de Napoleonic Amethyst Parure die ze ook bij het huwelijk van kroonprins Frederik droeg, het is blijkbaar haar tiara voor Deense momentjes.

En nog even dit: zo grappig!

Foto's (c) Getty Images, PPE Agency, Det Danske Kongehus

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in