Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Het Deense Hof onthult wanneer koning Frederik weer in het openbaar zal verschijnen

Echter, onthullen ze de reden van zijn afwezigheid niet.

koning Frederik openbaar

Sinds de Paasdagen is koningin Mary niet meer met haar man, koning Frederik, gespot tijdens koninklijke aangelegenheden. Zo bracht ze deze week een solobezoek aan het Nationaal Museum in Kopenhagen, om het 20-jarig jubileum van de Specialists te vieren. Maar, waar is koning Frederik? Het Deense koningshuis heeft inmiddels gehoor gegeven.

Waar is Frederik?

Gehuld in een kobaltblauw pak van het Britse label The Fold, verscheen koningin Mary in Kopenhagen om het jubileum te vieren. En hoewel er vaak wordt gesproken over de prachtige outfits van de koningin, was dit keer koning Frederik het onderwerp van gesprek.

Erg frappant, aangezien de koning al een langere tijd niet meer in het openbaar is gespot. Zijn laatste koninklijke uitstapje was op 22 maart, toen hij de 200ste verjaardag van de Society for the Promotion of Natural Studies vierde. Echter, was dat niet de laatste keer dat hij met Mary verscheen. De laatste keer dat hij samen met zijn vrouw is gespot, was een dag eerder op 21 maart, toen het stel de nieuwe tentoonstelling Frederik X: Koning van Morgen, bijwoonden.

In het openbaar verschijnen

Veel mensen begonnen zich dan ook af te vragen wanneer we koning Frederik weer in het openbaar zullen zien. Inmiddels heeft het Deense hof hier ook weet van gekregen, en heeft daarom recent onthult wanneer de koning zijn opwachting weer zal maken.

Zo luidde het bericht dat Frederik op zijn verjaardag op 26 mei, op het balkon van het paleis verschijnen. Naar verluidt zal Frederik vergezeld worden door Mary en hun kinderen Christian, Isabella, Vincent en Josephine.

Goede banden

Echter, we kunnen de koning al een stuk eerder in het openbaar spotten. Zo zal hij samen met Mary nog twee staatsbezoeken afleggen vóór zijn verjaardag. Eentje naar Zweden en eentje naar Noorwegen. Landen waar Denemarken een goede band mee heeft. En ook de royals uit die landen zijn geen onbekenden voor Frederik en Mary.

Zo is het Deense koningspaar goed bevriend met kroonprinses Victoria en prins Daniel, van Zweden. Victoria is zelfs de peetmoeder van de zoon van Frederik en Mary, kroonprins Christian. En andersom is Frederik dat van hun jongste zoon, prins Oscar.

Ook de Noorse royals hebben een goede band met Denemarken. Zo was koning Frederik een getuige van koning Haakon tijdens het huwelijk van hem en koningin Mette-Marit. En dat het nog niet was afgelopen met het 'peetvaderschap' is ook een ding wat zeker is. Haakon is namelijk óók peetvader van kroonprins Christian.

Royalty
  • Hello! Magazine
  • NL Beeld