Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De week van Máxima; van Prinsjesdag tot donkere donderdag

Natuurlijk stond heel deze week in het teken van Prinsjesdag en de Troonrede. De jurk van Máxima is daarbij altijd onderwerp van gesprek en ze ging eens niet voor een ontwerp van Hollandse bodem. Later die week was ze nog even in Drachten en daar gaf ze ook een reactie op het vreselijke treinonge...

De week van Máxima; van Prinsjesdag tot donkere donderdag

Natuurlijk stond heel deze week in het teken van Prinsjesdag en de Troonrede. De jurk van Máxima is daarbij altijd onderwerp van gesprek en ze ging eens niet voor een ontwerp van Hollandse bodem. Later die week was ze nog even in Drachten en daar gaf ze ook een reactie op het vreselijke treinongeluk in Oss. Een week van hoogte- en dieptepunten dus.

Op Prinsjesdag toonde onze koningin zich weer als de stijlvolle vorstin die ze is.

Ze koos voor een pastelkleurige jurk van de Italiaanse ontwerpster Luisa Beccaria. Opvallend waren daarbij de pofmouwen, waar we de koningin de laatste tijd vaker mee zien.

Bijzondere gasten bij Paleis Noordeinde; Máxima´s moeder en broer waren onder de aanwezigen. 

Natuurlijk werd er naar hartelust gezwaaid bij de traditionele balkonscène waar Constantijn zich trouwens verrassend hip toonde met een baardje.

Drachten

De koningin was donderdag in Drachten bij ondertekening van het convenant Méér Muziek in de Klas, een stichting waar ze erevoorzitter van is. Het doel van de stichting is dat alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen van Nederland structureel muziekonderwijs krijgen.

Bij haar bezoek aan Drachten betuigde ze haar medeleven aan de slachtoffers van het treinongeluk in Oss.

De aankomende week staat waarschijnlijk New York op de agenda, wat voor haar toch een beetje zal voelen als een thuiswedstrijd.

Doordat ze daar een tijdje gewoond heeft én zij en Willem-Alexander elkaar daar aan het begin van hun 'courtship' beter hebben leren kennen, heeft de stad een plekje in haar hart.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in