Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De vijf gouden regels van William en Kate voor een goed huwelijk

"Ze zijn een geweldig team omdat ze goede vrienden zijn."

william kate

Prinses Catherine en prins William zijn alweer dertien jaar getrouwd. We weten nog als de dag van gister hoe de sprookjesachtige bruiloft er destijds aan toe ging. Nóg sprookjesachtiger is dat ze al lang en gelukkig samen leven. Maar hoe doet het echtpaar dit met drie kinderen en alle ups en downs? Volgens de voormalige butler Grant Harrold is dit allemaal te danken aan vijf gouden regels.

1. Giechelen

Ten eerste zei Grant dat het ijzersterke stel hun gevoel voor humor deelt, waarbij hij opmerkte dat William een ‘serieuze kant’ heeft, maar ook gevoel voor humor. Hij is in dat opzicht net de koningin. “Zijn humor is nogal onverwacht”, vertelde hij aan OK!. Ook Kate is naar verluidt erg grappig. Ze giechelt er op los als ze samen met haar liefje is en dit maakt hem ook aan het lachen. Hun humor lijkt aanstekelijk te werken.

2. Family first

Het tweede wat Grant opmerkte, is dat de twee beiden het gezin op de eerste plaats zetten. Zowel prinses Diana als koning Charles wilden William en Harry een zo normaal mogelijke opvoeding geven. Kate heeft een bijzonder nauwe band met haar familie en daar is haar man dol op. “Ze zijn erg praktisch. De koningin was dol op haar familie, maar de verplichtingen kwamen vaak op de eerste plaats. Bij William en Kate zijn hun kinderen altijd prioriteit, daar zijn ze het beiden over eens”, vertelde Grant.

3. Beste vrienden

Een belangrijk punt is dat het huwelijk van de twee gebaseerd is op een vriendschap. William en Kate waren goede vrienden voordat ze verliefd op elkaar werden. Dit heeft hun een aantal gedeelde interesses opgeleverd, waaronder sport. Het zal er vast competitief aan toegaan in het huis van de royals. “Of ze nou elkaars hand vasthouden of een hand op de rug van de ander leggen, om te checken en gerust te stellen. Ik zag hoe verbonden de twee zijn”, vertelde Grant. “Gewoon heel tastbaar en lief voor elkaar. Ze deden me altijd denken aan de koningin en prins Philip. Ze zijn een geweldig team omdat ze goede vrienden zijn”, voegde hij toe.

4. Partners én ouders

William en Kate begrijpen ook hoe belangrijk het is om tijd vrij te maken voor elkaar. Zo organiseren ze date-nights zonder de kids. Zo focussen ze zich naast het zijn van ouders, ook op het zijn van elkaars partner. Ze zijn vast op heel wat decadente etentjes geweest zijn om tot zo’n ijzersterk huwelijk te komen.

5. Romantiek

“Ik herinner me dat hij me vroeg om te helpen met een diner bij kaarslicht voor Kate om Valentijnsdag te vieren”, vertelde Grant. Wat een romanticus die prins William. “Het was de Valentijnsdag vlak nadat ze verloofd waren en kort voor hun huwelijk. Ik was zo blij om erbij betrokken te zijn en ik weet zeker dat William ervoor koos om Kates favoriete dessert als verrassing te serveren”, voegde hij toe. Te lief!

Royalty
  • Mirror, Beau Monde
  • NL Beeld