Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De Tour d'Orange stoomt door naar San Nicolas

Na de officiële ontvangst op Aruba ging het er in San Nicolas aanzienlijk informeler aan toe voor koning Willem-Alexander, koningin Máxima en kroonprinses Amalia.

Oranjes op Aruba 2023

Kledingwissel, muurschilderingen en héél veel publiek.

De eerste ochtend van de Oranjes op Aruba had een officieel tintje. De koning in het pak met een stropdas, de koningin op haar representatiefst, erewacht inspecteren, van die dingen.

Getty Images

Bonaire is een bijzondere gemeente in Nederland, Aruba een apart land binnen het koninkrijk der Nederlanden, zodat het een wat plechtiger ontvangst was.

ANP

Bij het middagprogramma ging het er allemaal wat informeler aan toe. ZM weer in een overhemd (het is ook op Aruba warm) en Máxima in een vrolijke Natan op repeat. Amalia hield gewoon lekker haar koningsdag pak aan, maar had wel – een prinses leert snel bij na twee dagen wind en rondvliegend haar – heur lokken een beetje bij elkaar gebonden.  

ANP

De middag stond in het teken van San Nicolas, een stad met een artistiek karakter. Op het Filomena College vond een voorstelling plaats over Boy Ecury, een Arubaans-Nederlandse verzetsheld. De presentatie was bij een ‘mural’ over Ecury.

Tijdens een wandeling door de stad – yep, Máxima doet dat op hakken en Amalia op de zomen van haar broek #fashionvictim - stonden ook andere kleurrijke murals centraal. De muurschilderingen zijn ontstaan tijdens de Aruba Art Fair, door internationale en lokale artiesten. 

ANP

Het was ook hier druk met belangstellenden. Het gezelschap bracht nog een kort bezoek aan het Industriemuseum en bekeek tot slot een straatoptreden met onder meer breakdance, spoken word en een carnavalsoptreden door jongeren.

Dinsdagochtend wordt het natuur happen in het AriKok National Park – misschien toch maar even een paar sneakers aantrekken?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in