Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De timing van The Crown komt koning Charles slecht uit

'The War of the Waleses' wordt weer lekker opgedregd. Er zullen achter de schermen bij Netflix ongetwijfeld gesprekken over zijn gevoerd. Moet het nieuwe seizoen van The Crown worden uitgesteld in het licht van het overlijden van koningin Elizabeth? Al helemaal omdat het vijfde seizoen grotendeel...

De timing van The Crown komt koning Charles slecht uit

'The War of the Waleses' wordt weer lekker opgedregd.

Er zullen achter de schermen bij Netflix ongetwijfeld gesprekken over zijn gevoerd. Moet het nieuwe seizoen van The Crown worden uitgesteld in het licht van het overlijden van koningin Elizabeth? Al helemaal omdat het vijfde seizoen grotendeels draait om de nieuwe koning Charles?

Het antwoord bleek vorige week, nog geen week na de begrafenis van de Queen een glasharde 'nee'. Netflix kwam met een sappige teaser-trailer voor het nieuwe seizoen én een releasedatum: vanaf 9 november mogen we weer klaarzitten voor The Crown. Het seizoen van de scheiding van Charles en Diana.

De televisie-interviews, John Majors en het annus horribilis

Uit de eerste beelden wordt al wel duidelijk dat het nieuwe seizoen hard in de hele saga van de Waleses duikt, en het is welbekend dat Charles er niet héél genadig van al zal komen, al werd hij in eerdere seizoenen nog wel wat zachter neergezet.

Over de exacte plots van de tien nieuwe afleveringen zwijgt Netflix nog wijselijk, maar wat we al wél weten is dat het allemaal draait om Charles en Diana, het premierschap van John Majors, het annus horribilis van Queen Elizabeth én dat de beide televisie-interviews van Diana en Charles zijn gereconstrueerd.

Diskrediet

En dat is een bittere pil voor koning Charles, die nou nét deze maanden op iets meer goodwill van zijn volk had ingezet. Het is in Engeland een publiek geheim dat de prins niet blij is met The Crown en dat zijn team er vorig seizoen al alles aan heeft gedaan om de serie in diskrediet te brengen.

Nu hij net koning is en een stukje populairder dan voorheen, zit hij dan ook niet te wachten op een nieuwe golf nostalgische haat aan zijn adres. De donkerste dagen uit zijn leven staan op het punt om herhaald te worden voor het oog van de wereld, en de koning is volgens insiders not amused.

Drama, geen documentaire

"Mensen moeten niet vergeten dat het een drama is, geen documentaire", laat een insider nabij de koning weten aan de Britse krant The Telegraph. "Er zijn échte levens in het spel. De serie lijkt er niet mee te zitten dat ze de reputatie van mensen kapot maken."

Officieel verhaal is dat Charles de serie niet kijkt, maar Camilla wél. Zij nodigde na seizoen vier zelfs haar vertolkster uit voor een receptie op Clarence House. Het zou ook Camilla's idee zijn om juist nu seizoen vijf eraan komt, het hoofd geheven te houden. "Zo krijgen mensen de kans om de echte mensen te vergelijken met de fictie van The Crown."

Ze knijpen 'm

Maar knijpen zullen ze 'm, zeker aangezien Netflix aan heeft aangegeven dat het seizoen al helemaal af was voor de Queen overleed, en er niets aan is veranderd sinds haar dood.

Dus maakt Charles zich op voor zijn eerste echte kritiekgolf als koning. De timing is voor hem slecht, maar voor de rest van de wereld o zo sappig.

Beeld: Netflix/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in