De Spencer Society Wedding: 3 dagen feest en toestanden!

Amelia Spencer Greg Mallett
© Getty Images

Waarom was lady Amelia's vader Charles Spencer er niet bij?

Lady Amelia Spencer, dochter van graaf Charles Spencer (het broertje van prinses Diana) is in stijl getrouwd met haar verloofde Greg Mallett.

Het stel is al jaren samen en sinds 2020 verloofd. "In mijn gelofte zei ik tegen Greg: 'In mijn hart ben je altijd al mijn man en mijn soulmate. Het is zo fijn dat we nu getrouwd zijn, maar er zal niets veranderen nu we verder gaan."

Greg zegt: "Ik heb er veertien jaar op gewacht om Amelia naar het altaar te zien lopen. Trouwen is een droom die uitkomt. Mijn liefde voor Amelia is herboren. Elke dag word ik verliefder op het prachtige mens aan mijn zijde."

Het jawoord werd niet uitgesproken op Althorp zoals je zou verwachten van een Britse socialite uit een indrukwekkende familie, maar in Quoin Rock Manor House in Zuid-Afrika.

Charles Spencer kinderen
© Getty Images

Amelia is een dochter uit Charles' huwelijk met Victoria Lockwood, na hun scheiding woonde ze vanaf 1995 jaren met haar ouders, zusje Lady Kitty en tweelingzus Lady Eliza en broer Louis in Zuid-Afrika, om weg te komen bij de publiciteit rond hun beroemde tante en andere familieleden van die kant.

Charles verhuisde twee jaar later, na zijn scheiding van Victoria, terug naar Engeland, waar hij nog twee keer hertrouwde. Greg en Amelia werden verliefd in Zuid-Afrika toen ze allebei studeerden aan de universiteit van Kaapstad.

De bruid droeg een jurk van Atelier Versace, van handgemaakt zijden rebrodé kant en Swarovski kristallen. Het team van Donatella had er tweeënhalve maand aan gewerkt. "Ik ben het gelukkigste meisje ter wereld," aldus Amelia. "Het is oprecht de mooiste jurk die ik ooit heb gezien. Het was een heerlijke samenwerking met Versace, elk lid van hun team is een engel."

Prinses Diana spencer tiara
© Getty Images

Opvallend is dat Amelia niet de Spencer Tiara droeg noch het andere familiestuk, de Spencer Honeysuckle Tiara. Ook opvallend was de afwezigheid van haar vader. De 9de Graaf Spencer schitterde door afwezigheid, net als op het Italiaanse huwelijk van zijn oudste dochter Lady Kitty in 2021.

Zulks is goed voor geruchten. Het is algemeen bekend dat Charles niet zo'n feestnummer is en het liefst in alle rust op Althorp woont waar hij alles onder controle heeft, ondanks het feit dat hij er een ellendige jeugd had  bij twee ruziënde ouders die hem 'af en aan twintig jaar therapie' opleverde.

Charles Spencer en Victoria Lockwood
© Getty Images

De geschiedenis herhaalde zich later bij hemzelf, hij geeft toe dat hij in de laatste jaren met Victoria 'een gemene, wrede bully was'. Victoria had haar eigen aandeel in het mislukken van de relatie: ze leed aan anorexia en was verslaafd aan heroïne en alcohol, een erfenis uit haar modellentijd.

Caroline Freud en Charles Spencer
© Getty Images

Hoewel Charles wel deel bleef uitmaken van het leven van zijn oudste vier kinderen (hij kocht een huis in Kaapstad om bij hen te kunnen zijn en ze verbleven in de zomer vaak op Althorp) ging het mis toen hij hertrouwde met Caroline Freud, met wie hij twee kinderen kreeg: Edmund en Lara.

Dat huwelijk eindigde met een vechtscheiding en verdriet onder de oudste vier kinderen, destijds pubers, die Caroline graag mochten en niets hadden met de Amerikaanse journalist Coleen Sullivan die zijn volgende liefde was.

karen Gordon en charles spencer
© Getty Images

Die relatie duurde nog geen anderhalf jaar, maar vervreemde hem behoorlijk van zijn kinderen, die qua contact afhaakten. Wat volgde waren romances met Jane Yarrow en lady Bianca Eliot, tot hij in 2011 trouwde met Karen Gordon, met wie hij nog een dochter kreeg: Lady Charlotte Diana. De familieverhoudingen zijn blijkbaar niet zo dat de patriarch zich geroepen voelde zijn dochters te zien trouwen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in