Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De set van The Crown is beroofd

Binnenkort op eBay? De opnames van seizoen vijf van The Crown zijn momenteel in volle gang, maar kijk niet té verbaasd op als de sets straks in november wat leeg ogen op Netflix. De set van de serie in het Britse Doncaster is slachtoffer geworden van een enorme kraak. Er zou in totaal voor meer d...

De set van The Crown is beroofd

Binnenkort op eBay?

De opnames van seizoen vijf van The Crown zijn momenteel in volle gang, maar kijk niet té verbaasd op als de sets straks in november wat leeg ogen op Netflix. De set van de serie in het Britse Doncaster is slachtoffer geworden van een enorme kraak.

Er zou in totaal voor meer dan 180.000 euro aan spullen gestolen zijn, zo meldt de Los Angeles Times. Drie vrachtwagens vol rekwisieten voor de royalserie zijn verdwenen.

Zo mist de set nu onder andere twaalf zilveren kandelaars, een replica van een Fabergé-ei en een antieke klok. Je gaat je haast afvragen of de daders denken dat ze een echte antieke buit te pakken hebben, maar misschien zijn deze neppers op de zwarte markt haast wel meer waard. Mensen zijn nou eenmaal dól op The Crown. Bovendien was niet alles nep.

Het goede nieuws: de serie verwacht geen vertraging op te lopen. Maar er wordt wel gewerkt om de daders te pakken te krijgen. De makers van de serie hebben al een oproep bij verschillende antiquairs gedaan: of ze zich willen melden als ze vermeende setstukken aangeboden krijgen.

Beeld: Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in