De royal family gekleed in plaid

De royal family gekleed in plaid

In de nieuwste Nouveau draait het allemaal om de Britse herfst. Geen enkel materiaal vertelt zo goed dat het herfst is, als plaid (geruite wollen stof). En wie draagt het beter dan de royal family? Van Queen Elizabeth II en duchess Kate terug naar de jaren ’80 look van prinses Diana: dit zijn de beste looks van de familie door de jaren heen.

Koningin Elizabeth II Queen Elizabeth kent bijna elke ruit, die zij het liefst draagt bij de paardenwedstrijden. De ruit past zij toe in haar jas en rok en ze is niet bang om de ruit te combineren met haar hoofddoek. Samen met haar echtgenoot gaat zij plaid-to-plaid bij officiële gebeurtenissen. De koninklijke familie heeft zelfs hun eigen Balmoral tartan, ontworpen door de echtgenoot van koningin Victoria in 1853. De grijze, rode en zwarte ruit kan alleen worden gedragen door de koningin en haar persoonlijke doedelzakspeler, plus een paar andere leden van de koninklijke familie. Altijd moet de koningin daar eerst toestemming voor geven!

Prins Charles, prins William en prins Harry Deze Balmoral tartan is te zien op een jonge prins Charles. Hij gaf het ook weer aan zijn zoon door. Van jongs af aan wist prins William de plaid perfect toe te passen, zoals te zien is aan zijn paraplu en een Barbour jas. Echter, prins Harry lijkt niet zo’n groot fan te zijn als de rest van zijn familie. Harry zal je daarom niet spotten in deze plaid. Wel hebben wij een goed idee van hoe Harry erin kan uitzien door de bebaarde momentopname van zijn vader in 1976.

Prinses Diana Niemand droeg plaid zo stijlvol als prinses Diana. Terwijl de meeste royals zich vasthielden aan de traditionele tartans, waagde Diana zich aan elke denkbare kleur, geheel in de tijdsgeest van de jaren ’80, zoals paars, rood en geel (van het merk Escada). Ook wanneer prinses Diana meer ingetogen kleuren droeg, droeg zij de ruit groots.

Kate Middleton Will en Kate hebben ook hun eigen tartan. Sinds hun Schotse titels, de graaf en gravin van Strathearn, laat Kate haar trots zien in verschillende outfits met deze gele en rode Strathearn tartan. De duchess is zo chic dat zij de plaid zelfs neutraal kan maken. Hoewel wij vermoeden dat zij een paar modetips heeft gekregen van de Queen zelf.

Bron: Town&Country