Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De Queen's laatste corgi's gaan bij prins Andrew wonen

Muick en Sandy hebben een nieuw thuis. Prins Andrew en Sarah Ferguson nemen de laatste twee hondjes van koningin Elizabeth in huis. Muick was een cadeautje van Andrew aan zijn moeder in 2021, Sandy kreeg Elizabeth voor haar 95e verjaardag van kleindochters Beatrice en Eugenie. Toen al zou beloofd...

De Queen's laatste corgi's gaan bij prins Andrew wonen

Muick en Sandy hebben een nieuw thuis.

Prins Andrew en Sarah Ferguson nemen de laatste twee hondjes van koningin Elizabeth in huis. Muick was een cadeautje van Andrew aan zijn moeder in 2021, Sandy kreeg Elizabeth voor haar 95e verjaardag van kleindochters Beatrice en Eugenie.

Toen al zou beloofd zijn dat zij zelf voor de hondjes zouden gaan zorgen, mocht Elizabeth het niet meer kunnen.

Vooral Fergie zou uitkijken naar de komst van de hondjes. "Haar band met Majesteit werd gebouwd op wandelingen met de honden. Zelfs na haar scheiding van Andrew wandelde ze met de Queen  en de honden in Frogmore", aldus een insider.

Elizabeth kreeg voor haar achttiende verjaardag haar allereerste eigen corgi, Susan, van haar vader. Daarvoor had de familie ook al corgi's. In haar leven heeft ze meer dan dertig honden gehad, hoofdzakelijk corgi's en dorgi's (een dachshund-corgi mix: een corgi gekruist met een teckel dus) die afstamden van Susan.

Sterker nog: het zou de Queen herself zijn die het ras heeft uitgevonden. Een van haar corgi's zou een 'unscheduled encounter' (LOL hebben gehad met de teckel van prinses Margaret. Elizabeth vond het resultaat zo leuk dat ze er nog meer heeft gefokt.

Een jaar of tien geleden besloot ze geen nieuwe honden meer te nemen, omdat ze ze niet achter wilde laten na haar dood. Maar te midden van de pandemie besloot haar familie haar toch weer honden cadeau te doen. Ze wandelde er nog uren mee, deelden insiders destijds.

Corgi's waren niet weg te denken uit het leven van Elizabeth, die ooit zei: "Mijn corgi's zijn mijn familie."

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in