Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De Queen is aan haar laatste reis begonnen

Ze wordt overgebracht van Balmoral naar Edinburgh. De rouwstoet met de kist met het lichaam van koningin Elizabeth heeft Balmoral Castle verlaten en is op weg naar de Schotse hoofdstad Edinburgh. De stoet legt in een vrij laag tempo ruim 280 kilometer af en doet verschillende locaties aan waar de...

De Queen is aan haar laatste reis begonnen

Ze wordt overgebracht van Balmoral naar Edinburgh.

De rouwstoet met de kist met het lichaam van koningin Elizabeth heeft Balmoral Castle verlaten en is op weg naar de Schotse hoofdstad Edinburgh. De stoet legt in een vrij laag tempo ruim 280 kilometer af en doet verschillende locaties aan waar de koningin een band mee had.

De reis duurt naar verwachting ongeveer zes uur. De stoet trekt door de county's Aberdeenshire, Aberdeen, Angus en Tayside om te eindigen in de troonzaal van het paleis Holyroodhouse in Edinburgh.

Dat paleis is de officiële koninklijke residentie in Schotland. Morgenmiddag wordt de kist overgebracht naar de St. Giles-kathedraal in Edinburgh, waar het publiek afscheid van haar kan nemen. Dinsdag wordt de kist overgevlogen naar Londen.

De kist met het lichaam van de koningin werd vanochtend in Balmoral Castle verplaatst van de balzaal naar de kleine eetzaal.

Voordat de kist de rouwauto in werd gedragen, kreeg het personeel van Balmoral de gelegenheid afscheid van de koningin te nemen. Elizabeth bracht de zomers door op Balmoral Castle.

Prinses Anne, de enige dochter van de koningin en haar man Tim Laurence rijden mee met de stoet, die in totaal uit zeven auto's bestaat.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in