Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De Queen gooit bont in de ban

Grote delen van haar garderobe stammen uit andere tijden, maar koningin Elizabeth is om: vanaf nu wordt er geen echt bont meer gebruikt voor haar nieuwe outfits. Dit onthulde haar kleedster Angela Kelly in haar boek, en is ook bevestigd door Buckingham Palace. Maar er kleeft wel een máár aan: "Al...

De Queen gooit bont in de ban

Grote delen van haar garderobe stammen uit andere tijden, maar koningin Elizabeth is om: vanaf nu wordt er geen echt bont meer gebruikt voor haar nieuwe outfits.

Dit onthulde haar kleedster Angela Kelly in haar boek, en is ook bevestigd door Buckingham Palace. Maar er kleeft wel een máár aan: "Alle bont die wordt gebruikt voor nieuwe outfits voor de koningin is nepbont. Maar we suggereren niet dat alle bont op bestaande outfits vervangen wordt, of dat de koningin nooit meer bont zal dragen."

Het waarom achter die beslissing is helder, volgens de paleiswoordvoerder. "Ze blijft bestaande outfits uit haar garderobe opnieuw dragen."

Er is door de jaren heen flink wat kritiek geweest op de voorliefde voor bont van het staatshoofd. Bij de Humane Society zijn ze dan ook blij met de keuze van de queen. Directeur Claire Bass: "Haar beslissing om over te stappen op nep komt perfect overeen met hoe het Britse publiek naar bont kijkt. De meeste mensen willen er niets meer mee te maken hebben."

"Dat zij nu bontvrij gaat, laat op krachtige wijze zien dat bont nu écht uit de mode is."

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in