Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De Oranjes in Griekenland, hoe zag dat er ook alweer uit?

De royal vakantie is in volle gang. Heerlijk betrouwbaar, dat Griekse weer. In Kranidi is het de komende tijd elke dag tussen de 32 en 35 graden met soms een zeebries maar vooral géén voorspelde neerslag. Wij snappen wel dat Willem-Alexander en Máxima juist daar een huis wilden. Al helemaal als j...

De Oranjes in Griekenland, hoe zag dat er ook alweer uit?

De royal vakantie is in volle gang.

Heerlijk betrouwbaar, dat Griekse weer. In Kranidi is het de komende tijd elke dag tussen de 32 en 35 graden met soms een zeebries maar vooral géén voorspelde neerslag. Wij snappen wel dat Willem-Alexander en Máxima juist daar een huis wilden. Al helemaal als je het uitzicht nog eens bekijkt.

Sinds 2012 hebben ze er een heerlijke witte villa, waar al menig zomer-, herfst- en voorjaarsvakantie is gevierd met de A's. En oké, het afgelopen jaar zal het woord Griekenland enige bijsmaak hebben gekregen voor de Oranjes en hun landgenoten, maar dat is snel vergeten, als je in het zonnetje aan het zwembad ligt.

Of over de eigen pier wandelt naar het eigen stukje privéstrand, of het eigen 'bootje', de Alma (Alexander en Máxima). Dat was ook precies waar de Oranjes het meest naar uitkeken naar wat een bewogen jaar is geweest sinds ze er voor het laatst écht even tijd doorbrachten.

Even met z'n vijven

Tijdens de zomerfotosessie deelde de koning even glashelder waar hij het allermeest naar uitkeek deze zomer. "Met zijn vijven in de boot zitten. Geen beveiliging, geen personeel, alleen wij met z’n vijven.’’ Klare taal.

Die boot is natuurlijk deze miljoenenparel van Wajer, waarmee vooral ons koningspaar graag de eilandjes in de omgeving van Porto Heli opzoekt, en de Baai van Doroufi verkent. Spetses is een favoriet, net als het autovrije eiland Hydra (handig, met een boot) en het prachtige eilandje Paros.

De Oranjes hebben er inmiddels een compleet societynetwerk van mensen die er óók een huis hebben, of komen logeren in hun gastenverblijf, of lokaal ook een villa hebben staan. Mariska (midden) en Theo Dietz bijvoorbeeld, met wie Máxima hier gezellig uit eten was bij haar favoriete, chique visrestaurant Orloff op Spetses.

Zoete vriendinneninval

De meiden ondertussen vleien neer bij het zwembad, vaak geflankeerd door de nodige meegevlogen vriendinnen. Je kunt je dochters slechter op reis sturen dan met de PH-GOV van de Oranjes, zullen zelfs de meest voorzichtige ouders van Nederland denken.

Dat zal ook nog wel even zo blijven, die zoete meideninval die misschien over niet al te lang ook overgaat in een zoete vriendjesinval in het Griekse. Dat er na Griekenland twee prinsessen (tijdelijk) het huis uit gaan (Alexia naar Wales, Amalia naar onbekende oorden voor haar gap year) baart de Oranjes Griekenland-technisch nog geen zorgen.

"Onze dochters vinden het heerlijk in ons huis in Griekenland te zijn. Ik denk dat ze zelf gaan bepalen wie ze meenemen en misschien vragen ze ons om af en toe niet aanwezig te zijn", lachte de koning vorige week.

Geef ze eens ongelijk.

Beeld: ANP/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in