Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De Oranjes en de Griekse vakanties: altijd wat

Maar in dit geval kunnen ze niets aan de ophef doen. Het is dat het een slecht bewaard geheim is dat koning Willem-Alexander tijdens zijn vakanties zo onbereikbaar is dat ze er in Den Haag wel eens een peu nerveu van worden. Maar hij moet wel erg schermvrij zijn gebleven om echt niets te hebben m...

De Oranjes en de Griekse vakanties: altijd wat

Maar in dit geval kunnen ze niets aan de ophef doen.

Het is dat het een slecht bewaard geheim is dat koning Willem-Alexander tijdens zijn vakanties zo onbereikbaar is dat ze er in Den Haag wel eens een peu nerveu van worden. Maar hij moet wel erg schermvrij zijn gebleven om echt niets te hebben meegekregen van royal gedoe van de afgelopen weken.

1 Gratie voor Masmeijer

Zo kun je je voorstellen dat hij met zijn hoofd tegen een minimalistische pilaar van de villa heeft gebonkt toen het leek alsof hij persoonlijk Frank Masmeijer gratie had verleend.

Die moest nog anderhalf jaar zitten, maar kwam dus veel eerder vrij. Vette koppen, kreten over voorkeursbehandeling, nog een scheutje extra verontwaardiging van een momenteel toch al vrij boos land.

Punt is dat ZM iemand als Masmeijer niet zomaar gratie kan verlenen omdat ie, pakweg, vroeger zo dol was op de Holidayshow. Of iemand gratie wordt verleend, besluit de minister voor Rechtsbescherming na advies van het Openbaar Ministerie (OM) en de rechter.

De koning zet als staatshoofd zijn handtekening onder dit besluit. Daarmee bevestigt hij dat alles volgens de regels is verlopen. De koning wijzigt een besluit dus niet. Datzelfde gebeurt bijvoorbeeld ook met wetten. Dus je kunt de man moeilijk de maat nemen omdat hij gewoon zijn werk deed.

2 Amalia & het Grachtenpand

Vervolgens was er gedoe over de 'studentenkamer' van zijn oudste dochter in Amsterdam.

Zoals inmiddels bekend is er een huis gehuurd van de buren, de Dreesmannetjes (van die van Vroom) waar ze de komende jaren met studiegenoten hopelijk een redelijk normaal studentenleven kan leiden.

Onmiddellijk opgeklopt dráma over de huidige bewoners, die moesten 'wijken voor de kroonprinses'. Ook al niet waar: er woonde een zoon van de Dreesmannetjes met zíjn studievrienden waarvan er al een stel was uitgevlogen. Allemaal volwassen, kansrijke mensen, normale gang van zaken: de bewoning van studentenhuizen wisselt nu eenmaal van tijd tot tijd.

En wat betreft die huur: er zijn wel meer welvarende mensen die hun kind aan woonruimte helpen. Het kan qua levensgeluk enorm helpen om de zon in het water te kunnen zien schijnen.

3  De losers van het corps

Dan nog de sperma-emmerrel van de pareltjes van het Amsterdamse Corps waar Amalia graag lid van wil worden. Geen ouder zal verrukt zijn van het idee dat hun achttienjarige dochter wordt omringd door ranzige jonge mannen die haar een hoer noemen. En ze hebben even bedenktijd: door het schandaal is er tijdelijk een stop op nieuwe corpsleden.

Al kun je er gerust van uitgaan dat Amalia uiteindelijk toch bij het Amsterdamsch Studenten Corps en de Amsterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (A.S.C./A.V.S.V.) terecht komt.

En dat moet ze helemaal zelf weten: ze lijkt sterk in haar schoenen te staan en kan met andere vrouwelijke leden ook deel uitmaken van de oplossing, in plaats van het probleem in stand te houden door geen tegengas te geven.

De RVD meldt kuis dat Amelia's keuzes allemaal vallen in de privésfeer, dus laten we maar gewoon rekenen op haar gezonde verstand en gevoel voor sisterhood.

Ook hier kunnen de Oranjes verder niets aan doen. Er is geen enkele reden om straks weer bedremmeld op een bankje excuses aan te bieden die geen excuses zijn. Dat moet toch een opluchting zijn, met het oog op de terugkeer. Voor de kust van Kranidi kabbelen de golven, trekt Máxima haar baantjes en kijkt Willem-Alexander nadrukkelijk niet op zijn telefoon. Oók wel eens even lekker.

Foto's (c) Brunopress, ANP, RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in