Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De meest romantische royal-reis

De prachtige tuinen van Osborne House, op het Isle of Wight, zijn vanaf nu geopend voor publiek. Waardoor een tripje naar de ‘liefdesboom’ van de Britse royals ineens wel heel aanlokkelijk is. BruidsbloemenDe mirtebloem staat symbool voor de liefde. Met dat in het achterhoofd plantte koningin Vic...

De meest romantische royal-reis

De prachtige tuinen van Osborne House, op het Isle of Wight, zijn vanaf nu geopend voor publiek. Waardoor een tripje naar de ‘liefdesboom’ van de Britse royals ineens wel heel aanlokkelijk is.

Bruidsbloemen

De mirtebloem staat symbool voor de liefde. Met dat in het achterhoofd plantte koningin Victoria (1819-1901) een mirteboom in haar prachtig aangelegde tuin op het Isle of Wight. Sindsdien zijn bloemen van die precieze boom onderdeel geweest van de bruidsboeketten van haar dochter prinses Victoria, koningin Elizabeth, prinses Diana en Kate Middleton.

Ontspanplek

Nooit eerder konden bezoekers van Osborne House de boom van dichtbij bekijken, maar na een jarenlange renovatie is het terras met uitzicht op zee nu eindelijk opengesteld. Naast de bijzondere boom staat er ook een fontein die Victoria zelf kocht en is de oude nis (ingelegd met duizenden schelpen van het iets lagergelegen strand) in ere hersteld. Victoria omschreef het terras als haar ultieme ontspanplek: ze schilderde er graag.

Zin om Osborne House te bezoeken? Dat kan jaarlijks van april tot en met september.

Beeld: Jim Holden/REX/Shutterstock