Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De favoriete tas van Queen Elizabeth krijgt een Jubilee-uitvoering

A purse fit for the queen. Ze is er al 70 jaar zo'n beetje mee uit te tekenen. Koningin Elizabeth heeft altijd, al-tijd, een handtas aan haar arm hangen. Vaak eentje van het merk Launer, al sinds 1968 een van de grootste hofleveranciers van Buckingham Palace. En tja, dat merk wil natuurlijk óók i...

De favoriete tas van Queen Elizabeth krijgt een Jubilee-uitvoering

A purse fit for the queen.

Ze is er al 70 jaar zo'n beetje mee uit te tekenen. Koningin Elizabeth heeft altijd, al-tijd, een handtas aan haar arm hangen. Vaak eentje van het merk Launer, al sinds 1968 een van de grootste hofleveranciers van Buckingham Palace. En tja, dat merk wil natuurlijk óók iets met het Platinum Jubilee.

In de studio van het Britse label zijn ze daarom de archieven in gedoken en hebben ze een fonkelnieuwe tas samengesteld met een vintage stijl die perfect zou passen bij hun beroemdste klant ooit: the Jubilee Bag.

Inspiratie was een model uit 1972, maar nu uitgebracht als limited edition in vijf verschillende kleuren die ook lekker knipogen naar Elizabeth II. Haar favoriete zwarte kleur (Ebony Black) zit er natuurlijk bij, en er is ook een kleur die Monarch Purple heet.

O, en je kunt ook lekker zelf aan het customizen, iets wat de koningin zelf ook volop doet (zij draagt tegenwoordig een speciaal voor haar lichter gemaakt model, handiger te combineren met een wandelstok).

Het kost een paar centen, want zo'n limited edition compleet met speciaal leren label met 'Platinum Edition Jubilee' erop in goud kost je ruim 3600 euro. Maar goed, dan zit je wel járen goed. Kijk maar eens naar Elizabeth met haar Launer, hier bijna 50 jaar uit elkaar gedragen (in 1970 en 2017).

Oké, misschien is het niet meer dezelfde. Maar met een beetje zuinigheid kan dit soort Brits design zeker decennialang mee. Een beetje net als de queen zelf.

Beeld: Launer London/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in