Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De dochter van Laurentien en Constantijn studeert nu ook in Wales

Gravin Leonore voegt zich bij nichtje Alexia. Leuk nieuws uit Wales: gravin Leonore (16), de dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, maakt haar middelbare school af op het UWC Atlantic. Dat is de school waar prinses Alexia morgen aan haar tweede jaar begint, en waar Willem-Alexander ...

De dochter van Laurentien en Constantijn studeert nu ook in Wales

Gravin Leonore voegt zich bij nichtje Alexia.

Leuk nieuws uit Wales: gravin Leonore (16), de dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, maakt haar middelbare school af op het UWC Atlantic. Dat is de school waar prinses Alexia morgen aan haar tweede jaar begint, en waar Willem-Alexander ooit zelf zijn eindexamens deed.

Dat bevestigen Constantijn en Laurentien aan AllThingsAmalia.nl. Leonore maakt haar vijfde en zesde jaar gymnasium af aan de kostschool om zo een Internationaal Baccalaureaat te scoren. Een diploma waarmee ze naar alle topuniversiteiten ter wereld zou kunnen.

Van Constantijn en zijn gezin worden niet erg regelmatig nieuwe foto's vrijgegeven door het Koninklijk Huis. Deze portretten voor de 50e verjaardag van de prins stammen alweer uit 2019. Deze zomer werd Leonore zestien.

Daarmee treedt Leonore in de voetsporen van haar oudere broer Claus-Casimir (18), die voor de zomervakantie zijn diploma haalde aan de befaamde kostschool Gordonstoun in Schotland. Gordonstoun is van dezelfde oprichter als het Atlantic. Claus studeert sinds dit schooljaar in Parijs aan de ESCP Business School. 

Ook Leonore's ouders hebben allebei in het buitenland gestudeerd. Constantijn ging na zijn vwo-examens een jaar op talencursus in Frankrijk en Italië. Laurentien ]maakte haar middelbare school af in Tokio, waar ze haar baccalauréat haalde aan het Lycée Français.

In Wales zal Leonore ongetwijfeld regelmatig haar nichtje Alexia tegen het lijf lopen, net als haar royal bijna-naamgenoot Leonor van Spanje. De Spaanse kroonprinses gaat net als prinses Alexia haar tweede jaar in op het Atlantic.

Voor Constantijn en Laurentien betekent het wel dat het stil wordt in huis: oudste dochter Eloise studeert in Amsterdam, waar ook nichtje Amalia vandaag begint aan een studie. En Claus-Casimir was al twee jaar uit huis door Gordonstoun en zit nu dus in Parijs.

Beeld: RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in