De beste vriendin van Máxima

De beste vriendin van Máxima

We zien weinig van haar privé, maar reken maar dat ook koningin Máxima lief en leed deelt met vriendinnen. Met volgens insiders Mariska Dietz voorop.

Mariska (48) en Máxima zijn volgens verschillende bronnen al een dikke 15 jaar close. Zo close zelfs, dat interieurontwerpster Mariska de niet geringe taak zou hebben gekregen om voor haar BFF het nieuwe Huis ten Bosch in te richten.

Mariska met gezin bij de doop van prinses Ariane in 2007.

De beste vriendin van Máxima

Mariska heeft een eigen bedrijf (Maris Haute Design) en weet als geen ander raad met het inrichten van peperdure woningen: ze is de echtgenote van miljonair Theo Dietz (64), de beste vriend van Willem-Alexander. Hij verdiende zijn inkomen (geschat op meer dan 100 miljoen euro) met de kledingmerken O’Neill en Brunotti.

De beste vriendin van Máxima

De koningin en de miljonairsvrouw worden regelmatig samen winkelend gespot in Nederland, maar gingen bijvoorbeeld ook al eens samen op vakantie naar Griekenland. Een van de favoriete restaurants van de Oranjes op het eiland Spetses - restaurant Orloff, gelegen dichtbij hun vakantievilla - plaatste zelfs al eens een foto van de vriendinnen op Facebook.

De Dietzjes gaan zelf overigens uiterst discreet om met hun vriendschap met het koningspaar. Ze spreken nooit openlijk over hun beroemde beste vrienden. Wat dat betreft hebben ze flink wat oefening: ze zijn ook nauw bevriend met Reinout en Daniëlle Oerlemans, de Frogers en de Des Bouvries.