Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De 10 leukste Oranje fotomomenten van 2023

Showstelende prinsessen, een Mambo in het wild en een stoer Top Gun-moment. Dit waren tien onvergetelijke momenten van de koninklijke familie in 2023.

Oranjes 2023

Gelukkig hebben we de foto’s nog.

1 – XOXO, Gossip Girl

ANP /ANP

Het staatsbezoek aan België was een bijzondere, want beide koningsparen waren net tien jaar in dienst en de koningen en koninginnen kunnen goed met elkaar door een deur. Zeker die laatste twee, die tijdens het staatsbanket werden betrapt op wat wij ons voorstellen als een heerlijk roddelpraat-momentje. Het zijn net mensen.

2 – Moederliefde in Amman

Getty Images

Het is een bijzonder jaar geweest voor prinses Amalia, die voor het eerst echt een beetje mee mocht naar koninklijke aangelegenheden. Zoals de receptie van de Royal Wedding in Jordanië, waar ze haar eerste Taminiau voor uit de kast trok. Koningin Máxima was zichtbaar trots.

3 – Een gebbetje bij de Jacarandabomen

Getty Images

De plaatjes uit Zuid-Afrika gaan vermoedelijk de geschiedenis in als enkele van de mooisten ooit van Willem-Alexander en Máxima. Maar zoals dat gaat als je de hele dag op pad bent en op de foto moet: soms moet je elkaar ook een beetje aan het lachen maken.

4 – Vader-dochter

RVD

Het hoort er inmiddels een beetje bij tijdens officiële fotomomenten, een leuk vader-dochtermoment tussen Willem-Alexander en prinses Amalia. Op het strand van Scheveningen pikten we dit lieve momentje op…

5 – Mambo Mania

NLBeeld

NLBeeld

…maar het was uiteindelijk tóch toy poodle Mambo die de show stal. Vooral door A) de spotlights compleet van zijn baasjes af te pakken en B) lekker terror over het strand te rennen terwijl iedereen wat achter hem aan ving. Je hebt je handen er vol aan, dat is wel duidelijk.

6 – Prinsjesdagduo

Brunopress/Patrick van Emst

Voor het eerst waren twee van de A’s bij Prinsjesdag dit jaar, want Alexia is nu ook officieel achttien en dan hoort het er bij. Heel enthousiast leek ze er niet over (al zal dat ook de spanning zijn), maar een plaatje waren Amalia en Alexia samen wel, in hun kleurige jurken en met dit prachtige balkonmoment.

7 – Waar is dat feestje?

Brunopress/Patrick van Emst

Over prachtig in royal blue gesproken: Amalia’s grootste moment was ongetwijfeld haar aanwezigheid op de 18e verjaardag van prins Christian van Denemarken. Waar ze schitterde in een jurk van Essentiel Antwerp en het ook nog eens écht naar haar zin leek te hebben. Ze zat dan ook aan een tafel vol leeftijdsgenoten.

8 – Samen met ‘amma’

Getty Images

Willem-Alexander en Máxima mochten naar de kroning, maar prinsessen Amalia en Beatrix mochten de dag ervoor naar de receptie voor koning Charles. En deden dat volledig als team, met een zichtbaar trotse Beatrix en Amalia die haar ‘amma’ (zoals de meiden hun oma noemen) af en toe met een handje in de rug ondersteunde.

9 – Highway to the danger zone

Brunopress/Robert Meerding

Meestal is het de koning die een Top Gun-momentje aflevert ergens in het jaar, maar dit jaar was het koningin Máxima die op pad mocht met een Chinook en daar gepast onwennig even bij poseerde in vol pilotenjumpsuit. Weer eens wat anders, en het staat haar prima.

10 – Hierbij doop ik u…

NLBeeld

En dan was er Alexia’s time to shine nog: haar eerste solo-programma. Ze doopte in september in Rotterdam ‘haar’ Vox Alexia en deed dat in stijl. In een jurk van mama slash Oscar de la Renta, met een bloem in heur haar en vooral met een prachtige, zelfverzekerde lach op haar gezicht.

Een jaar met een duidelijk glansje.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Getty Images/NLBeeld